• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 03 Mart 2022 15:24

Bodrum’da gayrimenkul dolandırıcıları operasyonla yakalandı

Bodrum’da gayrimenkul dolandırıcıları operasyonla yakalandı
Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adli makamların karşısına çıkarılan şüphelilerden G.D. ve E.S. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ndeki bir sitede ev almak istedikleri belirtilen S.H.H., S.K. ve M.M.A isimli kişiler, kendilerini emlakçı olarak tanıtan G.D., E.S. ve E.D. adlı şahıslarla anlaştı. Anlaşma kapsamında 388 bin 130 TL parayı H.B. adlı şüpheli şahsın hesabına yatıran vatandaşlar, sonrasında gayrimenkul sahibi olan G.K. isimli şahsı aradıklarında telefona ulaşamayınca jandarmaya giderek suç duyurusunda bulundu.

voyage otel

 

AnterHaber'de yer alan habere göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve JASAT Timleri yaptıkları araştırmada emlakçı  G.D.’yi İzmir’de, E.S. ve E.D. isimli şüphelileri Bodrum’da yapılan operasyon ile yakalayarak gözaltına aldı.  Operasyonda yapılan aramalarda 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu, 2 adet USB bellek, 111 bin 900 TL nakit para, 29 bin 030 Dolar, 14 adet senet, 2 tapu belgesi ve 88 adet satış kira sözleşmesine el konuldu. 

 

Nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adli makamların karşısına çıkarılan şüphelilerden G.D. ve E.S. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli E.D. ise ifadesinin ardından adli kontrol ile serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.