• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 20 Mayıs 2023 11:34

Bodrum’da fener alayı coşkusu yaşandı

Bodrum’da fener alayı coşkusu yaşandı
Muğla’nın Bodrum ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıkışlarının 104. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı’nı yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Bodrum’da  dün akşam saatlerinde  Milta Marina A.Ş. kapısından başlayan ve Neyzen Tevfik Caddesi’nden yürüyerek Bodrum Belediye Meydanı’nda sona eren  fener alayına ellerinde meşaleler , Atatürk ve Türk bayrakları ile yürüyüşe katılan gruba, çevredeki eğlence mekanlarından 10. yıl Marşı ve alkışlarla destek geldi.

voyage otel

 

Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi bando takımı eşliğinde yapılan yürüyüşe, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar CHP Mulğa Milletvekili Süreyya Öneş Derici, CHP ‘Li Beldiy başkanı Ahmet Aras, ellerinde meşaleler ve Türk Bayrağı taşıyan yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bodrum Vosvos Kulübü , bisiklet ve motosikletli gruplar, AKUT  ile sevil toplum örgütlerinde meşalaler ve bayraklarla katıldığı fener alayında sık sık “Mustafa Kemalin Askerleriyiz, Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ya Yolunda Yürürüz, Ya Yolunda Ölürüz, Türkiye Laiktir, Laik Kalacak, Ne Mutlu Türküm Diyene sloganları atıldı.

 

Sürücüler ve tekne kaptanları  korteje  korna çalarak destek verdi. Küçük çocuklarda yürüyüşe aileleri ile birlikte katılarak bayraklar taşıdı. Eğlence mekanları ve restoranlar da 10. Yıl Marşı çalarak yürüyüşe destek verdi. Yürüyüş Bodrum Belediye Meydanı’nda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

 

Yürüyüşün ardından Belediye Meydanı'Nda düznlenen knserde yüzlerce kişi eğlendi.