• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 25 Aralık 2021 10:41

Bodrum'da elektrik krizi! Yüzlerce haneye elektrik verilemiyor!

Bodrum'da elektrik krizi! Yüzlerce haneye elektrik verilemiyor!
Bodrum’un Geriş ve Mumcular Mahallesi’ndeki Gölbaşı mevkiindeki yaklaşık 1000 evin elektriğinin olmaması veya uzun süre kesilmesi vatandaşların tepkilerine yol açtı.

Muğla'nın Bodrum İlçesinde elektrik krizi yaşanıyor. Bodrum’un Mumcular Mahallesi’ne bağlı Gölbaşı Mahallesi’nde iki gün önce yaklaşık 450 evin elektriğinin gece yarısından sabah saatlerine kadar kesilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

voyage otel

 

Bu akşam ise Geriş Mahallesi’ndeki yaklaşık 500 eve elektrik verilemediği, elektriğin gittiği evlerde ise voltajın düşük olması nedeniyle elektrikli ısıtıcıların ve birçok aletin çalışamadığı belirtildi.

 

"GERİŞ’TE DONDUK YARDIM İSTİYORUZ"

 

Geriş Mahallesi Muhtarı Hayrullah Kayacan, şu açıklamayı yaptı: “Şu anda elektriğimiz yok donuyoruz. Yaklaşık iki haftadır elektrik sorununu yaşıyoruz. Jeneratörü getirmişler akaryakıtını unutmuşlar. Burada kaderimize terk edildik. Sesimizi nasıl duyuracağız bilmiyorum. Konu ile ilgili kaymakamlığa dilekçe verip yardım istedik. Eğer takviye trafo konulmaz ve güçlendirme yapılmaz ise bu kışı çıkaramayız, elektrikli aletlerimiz çalışmıyor şu anda karanlıktayız.”

Kayacan önümüzdeki günlerde elektrik kesintileri ile ilgili geniş kapsamlı eylem yapacaklarını söyledi.

 

YATIRIM YAPMAYI UNUTMUŞLAR

 

Mumcular Mahallesi Gölbaşı Mevkii’nde ise elektriklerin bir haftadır zaman zaman verilebildiği özellikle gece saatlerinde aşırı yüklenmeler nedeniyle elektrik verilemediği ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar ellerinde gaz lambaları ve mumlarla trafolar önüne giderek eylem yaparken bölgeye enerji temin eden AYDEM şirketinin gerekli alt yapı çalışmalarını yapmadığı belirtildi.