• raşit emir süer
EGE Düzenleme Tarihi : 17 Kasım 2020 12:47 Haber Girişi : 17 Kasım 2020 12:48

Bodrum'da E-Sınav Merkezi Açıldı

Bodrum'da E-Sınav Merkezi Açıldı
Bodrumda altyapı çalışmaları tamamlanan e-sınav merkezi, faaliyete girdi.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz'ın çabalarıyla ilçeye kazandırılan e-sınav merkezindeki ilk e-sınav uygulaması, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Mesut Topaloğlu başkanlığında gerçekleştirdi. Bu sayede Muğla merkeze gitmek zorunda olan adaylar bundan sonra sınavlarına Bodrum’da girebilecekler.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada "Bakanlığımız, gelişen teknolojiyi halkımıza açmıştır. Özellikle, sınavlarda da e-sınav sistemine geçerek bir ilke imza atmıştır. Bu sınav, her şeyden önce çok hızlı ve sınav evrakı basılmasına gerek kalmıyor. Böylece, evraklarının sevkiyat sürecini ortadan kaldırmış ve maliyeti de düşmüş oluyor. Aynı zamanda çok çevreci bir sınav olarak da nitelendirebiliriz" dedi.
 
Sınav salonlarında, kursiyerlerin oturacağı dokunmatik ekranlı bilgisayarlara, kimlik bilgilerinin yansıtıldığını ifade eden Korkmaz, ekranındaki fotoğraf ve bilgilerinin, sınav görevlisi tarafından kontrol edilerek kimlik tespitinin yapıldığını söyledi.
 
Korkmaz, kursiyer sınava başladığı anda, şifre ile soru bankasından rastgele seçilen 50 sorunun 45 dakika içinde yanıtlaması için ekrana geldiğini, her kursiyer için ayrı sınav sorusunun ekrana yansıtıldığını, sınav salonlarında iki ayrı kamerayla sesli ve görüntülü kayıt yapıldığını, kursiyer sınavını bitirdikten sonra sınav salonunun dışında yer alan KİOSK sonuç alma ekranından, T.C. kimlik numarasını girerek, sınav sonucunu anında öğrenebileceğini de sözlerine ekledi.
 
Merkezde hafta içi 18.00'den sonra, hafta sonları ise gün boyunca e-sınavlar gerçekleştirilebilecek. 21 kursiyerin aynı anda sınava girebileceği merkezde, eğitim salonu, bekleme salonu, idari büro, bay, bayan ve engelli tuvaletleri bulunuyor.

voyage otel

Adaylar sınav sonuçlarını http://esinav.meb.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.