• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 01 Kasım 2021 19:33

Bodrum’da Coşkulu 'Cumhuriyet’ Balosu

Bodrum’da Coşkulu 'Cumhuriyet’ Balosu
Cumhuriyetin 98. Yılı kutlamaları Bodrum’da düzenlenen balo şenliğe döndü. Balo’da konuşan CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan, demokrasi çağrısında bulunarak “Biz farklılıklarımızla zengin bir milletiz. Gelin birlik olalım, el ele verelim" dedi.

Cumhuriyetin 98. Yılı kutlamaları kapsamında CHP Bodrum İlçe Başkanlığınca kutlama balosu gerçekleştirildi.  Azka Otel’deki Cumhuriyet Balosu’na CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Muğla Milletvekilleri Mürsel Alban, Suat Özcan, Burak Erbay ve Süleyman Girgin, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez’in de aralarında olduğu çok sayıda partili katıldı. 

voyage otel

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan balo konuşmalarla devam etti.  Gecenin ilk konuşmasını CHP Bodrum İlçe Başkanı Halil Karahan yaptı. Demokrasi mesajı veren  Karahan, “98 yılda ülkemiz çok badireler atlattı. Ancak büyük Türk Milleti sarsılmaz iradesi  Atatürk İlke ve Devrimlerinin gücü sayesinde tüm zorlukların üstesinden gelmeyi bildi. Birçok kez harici ve dahili Cumhuriyet düşmanlarına, bu ülkenin masa başında değil savaş meydanlarında kurulduğunu ispatladı. Biz farklılıklarımızla zengin bir milletiz. Gelin birlik olalım, el ele verelim, gönül gönüle verelim. Bizi ayrıştırmak isteyenlere daha fazla fırsat vermeden yapılacak ilk seçimlerde Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıralım” dedi.

 


Karahan’dan sonra baloda söz alan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise önemli mesajlar verdi. Cumhuriyet değerlerine vurgu yapan Başkan Aras, “Bir asır dolmadan bizim son bir ödevimiz kaldı. Bu da Türkiye Cumhuriyetini yeniden evrensel değerlerin hakim olduğu çağdaş, laik ve sosyal bir hukuk devleti haline getirmek, kadın haklarına saygılı, insan haklarına saygılı uygar bir devlet haline getirmek, Cumhuriyet değerlerini ve Atatürk İlke ve İnkılaplarını yeniden hakim kılmaktır. Sizlerin, bizlerin, gençlerin yapacağı mücadele ile bunda muzaffer olacağından en küçük bir şüphem yoktur” diye konuştu.

 

 

"2 koyunu güdüyorlar, birini çalıp evlerine götürüyorlar"

 

Başkan Aras, konuşmasının devamında iktidarın CHP’ye yönelik ‘2 koyunu güdemeyenler’ sözlerine “CHP Türkiye Cumhuriyetini kuran partidir. Aynı zamanda çok partili hayata geçmesini sağlayan partidir. Birilerinin dediği gibi, ‘2 koyunu güdemeyen’ diyorlar ya, onlar dönüp aynaya kendilerine bakacaklar bir kere, kim güdüyormuş kim güdemiyormuş. Nasıl güttüklerini biliyoruz. 2 koyunu güdüyorlar, birini çalıp evlerine götürüyorlar. Onların nasıl güttüklerini görüyoruz”  diyerek cevap verdi.

 

 

Cumhuriyete sahip çıkacaklarının altını çizen Aras, “CHP milletimizin tarihsel dönüşümüne büyük bir damga vurmuştur. Eğer bu ülkede çağdaşlığa ait, batıya ait bir şey varsa bilin ki bu ulu önderimizin ve partimizin eseridir. Bunlar partiyi, daha doğrusu ülkemizi geri götürmek için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bütün Cumhuriyet kazanımlarını yok etmeye çalışıyorlar. Ama biz bunların farkındayız. Bu ülke uyanıyor, ayağa kalkıyor ve onlara meydanları dar edeceğiz” dedi. 

 


CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ise 29 Ekim’in bir yönüyle de evrensel olduğunu ifade ederek “Çünkü içinde bulunduğu zaman diliminde emperyalist güçlerin boyunduruğu altında yaşayan, özgürleşmek isteyen birçok devlet için de ilham verici, cesaret verici ve önderlik yapan bir tarih olmuştur” dedi. 

 

 

Kutlama balosu konuşmaların ardından canlı müzik eşliğinde devam etti.