• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 14 Şubat 2022 14:48

Bodrum'da altyapı çalışması isyan ettirdi!

Bodrum'da altyapı çalışması isyan ettirdi!
Bodrum’da Kızılağaç ve Yalıçiftlik halkı, 2020 yılında yapımına başlanan altyapı çalışmalarında şirketlerin özensiz ve tedbirsiz davranışlarıyla bölgede yaşayan halkını huzursuz etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü’nün yıllar önce Torba Köyiçi Kanalizasyon Şebeke ile Yağmursuyu İletim Hatları ve Torba, Kızılağaç-Çiftlik-Yalı Mahalleleri Kanalizasyon Kolektör Hattı ve bağlantılı altyapı tesisleri yapım işini ihale yoluyla SERFEN İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile KARYOL İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD ŞTİ İŞ ortaklığına verildi ve adı geçen alt yüklenici firmalar faaliyetlerine başladı.

voyage otel

 

Kızılağaç Muhtarlığı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında, adı geçen yüklenici firmaların Torba, Kızılağaç ve Yalı Çiftlik arasında yaptıkları çalışmalarda özensiz, tedbirsiz ve basiretsiz davranışlarıyla bölgede yaşayan halkı uzun zamandır rahatsız ettiğini söyleyen Kızılağaç ve Yalıçiftlik halkı, “Huzur bozan, vurdumduymaz ve sorumsuz yaptıkları iş ve çalışmalarla vatandaşın, esnafın tepkisini çekmektedirler. Yapılan tüm ikazlara rağmen de aynı tavır günümüze kadar devam etmiştir” dedi.

 

Şirketlere şikayetler üzerine defalarca para cezası kesildiğini söyleyen yerli halk, adı geçen firmalarla ilgili imza kampanyası açarak firmaların Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan ilgili sözleşmenin bir an önce iptal edilmesini istediklerini kaydetti.

 

“DİKKATSİZ ÇALIŞMALARI DEVAM ETMEKTEDİR”

 

Kızılağaç ve Yalıçiftlik halkı yaptıkları basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Adı geçen bu şirketler hiçbir trafik kuralına uymadan, gereken yerlere işaret koymadan, trafiğin akışını sağlayan işçilerin çalıştırılmadığı ve o nedenle de trafik kazalarının yaşandığı,  toz duman içinde yapılan çalışmaların evlere ve işyerlerine zarar verdiği, yol kenarındaki köylüye ait duvarların yıkıldığı, elektrik yer altı şebekesinin patlatıldığı, internetlerin kesildiği birçok maddi ve manevi yandan halka zarar veren olayların yaşandığı Kızılağaç, Yalıçiftlik Halkı bu yaşananlara karşı imza kampanyası başlatarak muhtarlar aracılığıyla defalarca Kaymakamlık’a, Bodrum Belediyesi’ne, Büyük Şehir Belediyesi’ne başvuru yapıldığı halde adı geçen firmanın özensiz dikkatsiz çalışmaları devam etmektedir.

 

“SÖZLEŞMENİN BİR AN ÖNCE İPTAL EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Bu hatalı yapılan çalışmalara müşavir firma olan BEŞER Mühendislik ve Müşavirlik LTD. Şirketi tarafından defalarca para cezası kesilmiş, defalarca ihtar edilmiş ama değişen hiçbir şey olmamıştır. En son yolun asfaltlanmasında eksik, hatalı yapılan yol henüz bitmeden bozulmuş, erimiş ve tadilatları da yapılmadan bekletilmektedir.

Bütün bunlardan dolayı Kızılağaç ve Yalıçiftlik’te yaşayanlar olarak adı geçen bu firmalarla ilgili imza kampanyası açarak firmaların Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan ilgili sözleşmenin bir an önce iptal edilmesini istiyoruz.

Bu firmalar, bu işleri yapabilecek yeterliliğe sahip değillerdir. İş ve eylemlerini basiretli bir tüccar gibi yapmıyorlar. Ayrıca adı geçen firmalar vatandaşa, işyerlerine, tarla ve zeytinliklerine zarar vermiş; verilen bütün bu zararlara ilişkin muhtarlığımız tarafından tespit çalışmalarına başlanmıştır.

Bizler yaz-kış bu eziyeti, bu cefayı ve sıkıntıyı çekmek zorunda değiliz.

 

“YIKIMLARIN DÜZELTİLEREK ESKİ HALİNE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

 

Ortada keşmekeş bir çalışma vardır. Bu çalışma bir taraftan kamuyu zarara uğratırken diğer taraftan halkı canından bezdirmiştir. İleride doğabilecek zararlar ve mağduriyetlerin yaşanmaması için; başta Bakanlığın ve Müşavir Firmanın tedbir alarak adı geçen firmalarla sözleşmelerin feshedilmesini halkın zarar ve ziyanlarının bir an önce ödenmesini ve çevreye verdikleri tahribat ve yıkımların düzeltilerek eski haline getirilmesini istiyoruz.

Bu isteklerimiz yerine gelmez ise; başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere ve adı geçen yüklenici taşeron firmalara Hukuki ve Cezayi davalar açacağımızı buradan bildiriyoruz.

Artık beklemeye tahammülümüz kalmamıştır. Yetkililer derhal harekete geçmelidir. Adı geçen firmalar bölgeden uzaklaştırılmalı; basiretli, özen gösteren, işinin ehli firmalarla bu yapılan işlere devam edilmelidir.”

 

Av. Remzi Kazmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:“Yıllardır bir yılan hikayesine dönen Torba Kızılağaç Yalıçiftlik yolu özensiz basiretsiz dikkatsiz ve sorumsuz bir şekilde devam eden bu kanalizasyon çalışması günlük yaşantımızı sekteye uğratmıştır. Yüklenici firma vatandaşa zarar veren çalışmalarını derhal durdurarak Bakanlık tarafından işten el çektirilmeli. Yapılan zararları vatandaşlar tespit edip muhtarlıklara teslim etmeli. Kim zarar gördüyse yazılı bir şekilde muhtarlığa başvurmalı. En yakın zamanda bu vatandaşa saygısız kamuyu zarara uğratan şirketleri mahallemizde istemiyoruz. Bakanlık bu şirketlerin sözleşmelerini iptal etmeli. Bakanlık ve şirket vatandaşa evlere tarla ve bahçelere yapılan zararları derhal karşılamalıdır.”