• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 07 Temmuz 2021 13:19

Bodrum'da 5 Arsa Daha Satılacak

Bodrum'da 5 Arsa Daha Satılacak
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Bodrum’daki 5 arsa açık artırma ile satılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 16 ilin bazı ilçelerinde bulunan arsalar 8 Temmuz'da düzenlenecek açık artırma ile satışa sunacak. Müzayede sonucunda tekliflerin Bakanlıkça değerlendirilmesinin ardından arsaları satın alacak gerçek veya tüzel kişiler belirlenecek. Arsaların nitelikleri arasında "konut", "ticaret", "sanayi", "turizm tesisi", "sosyo kültürel tesis", "konut dışı kentsel çalışma", "kentsel servis" alanları yer alıyor.

voyage otel

 

BODRUM’DA 5 ARSA SATILACAK

 

Bodrum’da satışa çıkacak 5 arsanın 3’ü Gölköy’de, 2’si Konacık’ta bulunuyor. Gölköy’de satılacak bitişik 3 parsel, MESA ve NEF Gölköy projelerinin yanında denize nazır konumda bulunuyor. Turizm tesis alanı niteliğindeki parseller, toplamda 75 dönüm alanı kapsıyor. 3 arsanın muhammen bedeli yaklaşık 200 milyon TL. 

Konacık Mahallesi’ndeki 2.758 metrekarelik alan sosyo kültürel tesis, 8729 metrekarelik diğer alan da konut dışı kentsel çalışma alanı niteliğinde. 2 alan 28 milyon TL muhammen bedelle satışa çıkacak. 


 
Açık artırmada ilişkili arsalar için "birleştirilmiş teklif" sistemiyle satış yapılacak. Bakanlıktan edinilen bilgiye göre;  yapılacak müzayede ile atıl durumdaki ticaret ve sanayi arsalarını yatırımcılara sunularak, kentlerin yatırım ve istihdamının geliştirilmesine katkıda bulunulacak.

 

Ayrıca tüm arsalardan elde edilecek kazanç ise kentsel dönüşüm hesabına aktarılarak, riskli binaların tasfiyesi ve olası afet durumlarında kullanılacak. Müzayede, 8 Temmuz Perşembe 11.00'de Ankara'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu ve internet üzerinden "www.emlakmuzayede.com.tr" adresinden yapılacak.

İnternet katılım başvuruları açık artırmadan bir gün önce kapatılacak.