• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 19 Şubat 2022 18:26

Bodrum'da 4 ilçenin turizm potansiyeli değerlendirildi

Bodrum'da 4 ilçenin turizm potansiyeli değerlendirildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen toplantıda Bodrum, Milas, Yatağan ve Kavaklıdere İlçelerinin Alternatif Turizm Potansiyeli değerlendirildi. Leleg Yolu Gezi Rotası oluşturulacak ve Mermer Müzesi açılacak.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen turizm toplantısında Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinin turizm potansiyelinin değerlendirilmesi ve destinasyonların tanıtımının artırılması amacıyla kurulan “Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere Turizm Destinasyonu Yürütme Kurulu” toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Orhan Tavlı, Kavaklıdere Kaymakamı Oray Güven, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Kavaklıdere Belediye Başkanı Vekili Mehmet Evran, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy Dere, Kavaklıdere Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Alper, Kavaklıdere Ziraat Odası Başkanı Saffet Karabıyık ile bölgede faaliyet gösteren otel genel müdürleri ile oda temsilcileri katıldı.Toplantı başlangıcında Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) Ürün Pazarlama Direktörü Ceylan Şensoy Dere, Ajansın ülkemizin ve ilimizin tanıtımı konusundaki çalışmaları ile ilgili sunum gerçekleştirdi. 

voyage otel

 

7-10 Nisan 2022 tarihleri arasında Bodrum’da düzenlenecek olan “Slowfood Fuarının” ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağı düşüncesiyle gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

 

LELEG YOLU GEZİ ROTASI OLUŞTURULACAK

 

Bölgede spor, kültür ve eko turizm gibi alternatif turizm çeşitlerinin desteklenmesi amacıyla, 2 bin 400 yıllık Pedasa Antik Kenti'nin en önemli ticaret yollarından biri olan 185 kilometrelik “Leleg Yolu” gezi rotasının oluşturulması, bisiklet turizminin geliştirilmesi ve yöresel ürünlerin tanıtılması için yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

KAVAKLIDERE’YE MERMER MÜZESİ YAPILACAK

 

Toplantıda, Kavaklıdere ilçesinde Gökçukur Yaylasının, Yerküpe Mağarasının ve ilçenin diğer zenginliklerinin tanıtılması amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı’na proje sunulması ve ilçenin“Mermer Müzesi” projesi sayesinde sürdürülebilir turizm ile ilgili görüş ve öneriler dile getirildi. Ayrıca Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından finansal destek sağlanan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Bodrum-Milas-Yatağan-Kavaklıdere ilçelerinde uygulanan “Vali Hanım Çileği Projesi” ile bölgenin gelişimine desteğin sürdürüleceği belirtildi.