• raşit emir süer
EKONOMİ Düzenleme Tarihi : 04 Ocak 2021 10:49 Haber Girişi : 04 Ocak 2021 10:51

Bodrum'da 3 ton mandalina ücretsiz olarak dağıtıldı

Bodrum'da 3 ton mandalina ücretsiz olarak dağıtıldı
Bodrum Belediyesi'ne ait Bitez Mahallesi'nde bulunan mandalina bahçesinde hasat tamamlandı. Toplanan yaklaşık 3 ton mandalina ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bodrum Belediyesi’ne ait atıl durumda kalan, yıllarca bakımı yapılamayan mandalina bahçesi Başkan Ahmet Aras'ın talimatıyla turizme kazandırılmak amacıyla örnek bahçe haline getirildi. Belediye Başkan Ahmet Aras’ın, bölgedeki üretici ve bazı sivil toplu örgütleri ile önümüzdeki süreçte turizme yönelik farklı projeler gerçekleştireceği Bitez Mahallesi'nde bulunan mandalina bahçesinde, Tarımsal Hizmetler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan hasat çalışmaları tamamlandı. 

voyage otel

Belediye ekipleri tarafından toplanan mandalinalar ilk olarak koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gören ya da evlerinde karantinada bulunana belediye personellerine dağıtıldı.

 

KARAOVA VE ÇIRKAN'DA ÜCRETSİZ DAĞITILDI

 

Belediye bahçesinden hasadı yapılan mandalinalardan yaklaşık 1 tonu Mumcular Meydanı'nda Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ve bölge muhtarlarının katıldığı etkinlikte halka ücretsiz olarak dağıtıldı. Hasattan elde edilen ve poşetlenen mandalinaların diğer kısmı ı ise Çırkan Mahallesi'nde halka dağıtıldı.