• raşit emir süer
SPOR Haber Girişi : 12 Nisan 2021 12:25

Bodrum'da 27 yıl sonra ralli heyecanı yaşandı

Bodrum'da 27 yıl sonra ralli heyecanı yaşandı
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ilk yarışı olan "Rally Bodrum" turnuvası ilçede sona erdi. 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ilk yarışı olan "Rally Bodrum" turnuvası ilçede sona erdi.  Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Karya Otomobil Spor Kulübü tarafından, BOTAV liderliğinde düzenlenen organizasyon 2 ayrı parkurda yapıldı.

voyage otel

 

6 etaptan oluşan ve Bodrum'un kırsal Etrim, Kızılağaç, Çamlık, Yalıçitflik gibi bölgelerinde yapılan yarışa yasağa rağmen yoğun ilgi vardı. Bölge sakinleri evlerinin önünden ve bahçelerinden yarışları izledi.  Yarış otomobillerinden biri virajı alamayarak devrildi. Parkuda ayrıca başka aksaklıklardan dolayı bazı otomobiller yarıştan ayrılmak zorunda kaldı.  Turnuvada Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da co-pilot olarak yarıştı.  Yarısın sona ermesinden sonra   dereceye giren ralli sürücülerinin ödülleri takdim edildi.


TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı yaptığı açıklamada “Çok güzel bir yarış oldu. İnşallah bundan sonra Bodrum'da tekrar güzel yarışlar düzenleriz" ifadelerini kullandı.


Birinci olarak yarışı tamamlayan İsmet Toktaş-Burak Başlık'ın kupasını Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz taktim etti. Yarışı 2'inci olan bitiren Ayhan Germirli-Mustafa Nazik ikincinin kupasını ise Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras takdim etti. Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes de üçüncü olarak yarışı tamamladı.

 

 

Öte yandan  TOSFED Rallisi Kupa törenine oyuncu Mustafa Üstündağ'ın da karıştığı silahlı kavga yaşandı.  Kupa töreninin yapıldığı alanda Üstündağ ve beraberindeki 5 kişi ile komite üyeleri ve federasyon yetkilileri arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine federasyon yetkililerinden 3 kişi darbedilirken, Üstündağ'ın yanındaki H.K. iddiaya göre arbede sırasında tabancayla H.G.'yi sağ dizinden yaraladı.

Kavga ile ilgili aralarında sanatçı Üstündağ'ın da bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.