• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 26 Nisan 2022 14:28

Bodrum'da 1 Mayıs'ta Buluşmasına  Çağrı Yaptılar

Bodrum'da 1 Mayıs'ta Buluşmasına  Çağrı Yaptılar
Bodrum’da siyasi partiler ve STK’lardan oluşan 1 Mayıs Bileşenleri, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda buluşma çağrısı yaptı.

Eğitim-Sen Bodrum Temsilciliği’nin çağrısıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda bir araya gelen çeşitli STK ve siyasi parti temsilcileri, “Yaşasın 1 Mayıs” pankartı açtı, “Savaşa değil emekçiye bütçe”, “Savaşa değil eğitime bütçe” sloganları attılar. 

voyage otel

 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Yüksel Okyay, şu sözlere yer verdi: “Pandemiyle, her gün yapılan zamların yarattığı pahalılıkla, eriyen ücretlerimizle, işsizlikle, güvencesizlikle yurttaşların bu günü ve geleceği, hakkı, hukuku, umutları çiğneniyor. Yoksulluk ve adaletsizliğini büyüttüğü bunalım yaygınlaşıyor. 1 Mayıs’a sayılı günler kala ülkenin dört bir yanında işçiler, emekçiler, hakları ve gelecekleri için direnmeye devam ediyor. İşçiler dayatılan sefalet ücretlerine, düşük zamlara, keyfi işten atmalara ve sendikal örgütlenmeye yönelen saldırılara karşı direnişle cevap veriyorlar. Bu düzen böyle gitmez. Bu halkın mutfaktaki yangına yoksulluğa işsizliğe borçluluğa ve güvencesizliğe mahkûm eden bu akıldışı düzen ülkenin sırtında bir yüktür.

 

İşçi sınıfı ve emekçilerin sermaye düzenine karşı mücadelesini güçlendirmek, sınıf mücadelesinin önündeki her türlü engeli ortadan kaldırmak ve direnişleri büyütmek, daha da örgütlü hale getirmek, birleştirmek, yaygınlaştırmak için, kitlesel, coşkulu bir 1 Mayıs’ı örgütleme görevi omuzlarımızdadır. Ülkemizin ve dünyanın tüm değerlerini ve güzelliklerini üreten işçileri, emekçileri, gençleri, kadınları, emeklileri, emekli dahi olamayanları insanca yaşatmak için çaresiz değiliz. Yeni bir yaşam ve düzenin mümkün olduğunu biliyoruz; yoksullaşanlar, ezilenler, haksızlığa uğrayanlar, iradesi yok sayılanlar bu düzeni birlikte değiştirecekler. Ülke ve dünya emekçilerinin insanca yaşayabilecekleri savaşsız ve sömürüsüz bir düzenin inşa etmek hepimizin görevidir.

 

1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma gününe giderken birlikte değiştirme irademizi işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda omuz omuza örgütleyeceğiz. Bodrum’da yaşayan ve emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs’ta  buluşmaya çağırıyoruz. Yoksulluğa, sömürüye, güvencesizliğe ve savaşa karşı, türkülerimizle, halaylarımızla, pankartlarımızla ve umutlarımızla birlikte 1 Mayıs’ta buluşalım.”