• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 19 Ekim 2021 16:44

'Bodrum cup' heyecanı başladı; yelkenler yangınzedeler için açıldı!

 'Bodrum cup' heyecanı başladı; yelkenler yangınzedeler için açıldı!
Muğla’nın Bodrum ilçesinde bugün öğle saatlerinde start alan The Bodrum Cup 60’tan fazla yelkenli ile yaklaşık 1500 denizci ve turist, yelkenlerini yanan ormanlar için açtı.

Haber merkezi - Muğla’nın Bodrum ilçesinde Era Yat kulübü tarafından bu yıl 33. Kez düzenlenen The Bodrum Cup yarışları bugün saat 11:30 ‘da Bodrum Kalesi ile Karaada arasında verilen start ile başladı.

voyage otel

 

Yarışların bugün düzenlenen etabı öncesinde açıklama yapan organizasyon komitesi başkanı Süleyman Uysal şöyle konuştu:

“Bu yıl 33. American Hospital The Bodrum Cup’ı organize ediyoruz. Bildiğiniz gibi pandemi şartları nedeniyle geçen sene bir anma seyri yapmıştık, sağlık çalışanlarımızla, 33. Yılın şampiyonlarıyla Okul Gemisi’nde. Tek tek naif bir yarış yaptık aslında geçen yıl. Bu yıl çok acayip bir heyecan var aslında limanda dünden beri. Çünkü yarışçılarımız çok özlemişler Bodrum Cup’ı. 60’ın üzerinde kayıt var şu anda. Bugün ilk etabımıza başlamak üzereyiz. Bu 60 büyük tekneyi 35 tane Türkiye’nin her yerinden ve uluslararası boyutta gelen ziyaretçilerimiz filoyu takip ederek izleyecekler. Bugün Bodrum-Bodrum etabımız var. Ardından da bildiğiniz üzere yazın hepimizin içini burkan yangın felaketinden dolayı Çökertme- Mazı bölgeleri çok etkilendi. Biz de The Bodrum Cup olarak hem yangın bölge halkı ile buluşmak hem de yardımı geçen herkese teşekkür etmek için hep beraber dedik. Bu sloganımızla beraber yarın Çökertmeye doğru yelken açıyoruz. İki gün boyunca orada çeşitli etkinliklerle Çökertme-Mazı bölgesinde olacağız. Ardından Bodrum’a dönerek Erol Ağan etabıyla bir açık hava müzesinin içinde ödül törenimizi gerçekleştirip Teoman konseriyle etkinliğimizi bitireceğiz.”

 

THE BODRUM CUP ARTIK AKDENİZ’İNDE EN BÜYÜK DENİZ ORGANİZASYONLARINDAN BİRİSİ

 

The Bodrum Cup Onursal Başkanı Erman Aras ise şunları söyledi:

“Çok mutluyuz. 33 yıldır aynı heyecanla yine Bodrum’dan start alıyoruz. Yine her yıl olduğu gibi dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılarla birlikteyiz. Yine dostluk mesajlarımızı, yine doğayı koruyabileceğimiz, denizlerimizi koruyabileceğimiz mesajlarımızı vermek istiyoruz. Tabi bizi en çok gururlandıran yine yıllar içerisinde birçok gencimize yelkeni sevdirdik. Zaten Bodrum Cup’ın amacı yelkeni sevdirmek, genç nesle öğretebilmek, tecrübeleri aktarabilmek. Yani eski kaptanlarımızın bütün birikimlerini onlara aktarabilmekti. 33 yılın sonunda görüyoruz ki çok çok ileri gitti. Amacımıza ulaştık ve bugün o gençlerle birlikte ve yeni optimist ve lazer çağında hala Bodrum’da ve bölgemizde yelken yapan gençler de içimizde. Onlarla birlikte yelken açmaktan büyük gurur duyuyoruz. Artık Bodrum Cup hem ülkemizin olduğu kadar Akdeniz’in de en büyük deniz organizasyonlarından birisi.”

 

TEKNE YAPIM USTALARI VE KAPTANLAR İÇİN DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

 

Organizasyon komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Era Yat Kulübü ve Onursal Başkanı Erman Aras, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Bilgihan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları, Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç’in birlikte start öncesi, bu yıl yaşamını yitiren Bodrum’un dünyaca ünlü tekne yapım ustaları ve kaptanlar Mustafa Cengiz, Mustafa Odabaşı, Melih Geçgil ve Erol Ağan anısına denize çelenk bırakıldı.

 

Yatlar bugün düzenlenen 15 millik Bodrum- Akyarlar- Bodrum rotası için start aldıktan sonra saatteki hızı 3 knot olan rüzgarla Akyarlar yönüne hareket etti. Yat yarışları sırasında günübirlik tura çıkan tur teknelerindeki turistler yarışları yakında izleme fırsatı buldu. 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Bodrum’daki 53 mahalle ve köy muhtarı da yarışları izlemek için yarış komitesi tarafından davet edilerek özel tekne ile yarışı izleme fırsatı buldular. 

 

Bodrum’un son süngercisi olarak bilinen Aksona Mehmet lakaplı Mehmet Baş, kendisine ait 12 metrelik Aksona isimli süngerci teknesi ile yarışa katıldı.

Yarışmalara yarın 23 millik Bodrum-Çökertme etabı ile devam edilecek.