• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 12 Ocak 2021 14:09

Bodrum Belediyesi Şehit Barutçu'nun anısına sahip çıktı

Bodrum Belediyesi  Şehit Barutçu'nun anısına sahip çıktı
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Şehit Tahsin Barutçu'nun anısına sahip çıktı. Önceki gün şehidin anısına dikilen ağçların yerine bugün ağaç diken Başkan Aras, şehit için Bodrum'da orman sözü verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  Şehit Tahsin Barutçu'nun anısına sahip çıktı. Önceki gün şehidin anısına dikilen ağçların yerine bugün ağaç diken Başkan Aras, şehit için Bodrum'da orman sözü verdi.

voyage otel

 

Haber Merkezi - Muğla'nın Bodrum İlçesi Yalıkavak Mahallesi Aratepe Mevkii'ndeki Cumhuriyet Caddesi’ndeki Şehit Tahsin Barutçu Çeşmesi bölgesinde bulunan Benjamin ağaçlarının kesilmesi tepkiyle karşılandı. Ağaçların kesildiği bölgede Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutukun, Önder Batmaz ve Tayfun Yılmaz, Şehit  Tahsin Barutçu'nun  emekli Albay olan babası Fevzi Barutçu ve annesi Nesrin Barutçu'nun  yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla toprağa yeni ağaçlar dikildi.  

 

Ağaç dikim programı öncesi burada konuşan  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, şiddet kültürüne dikkat çekti.  Yapılan müdahalenin Şehit Barutçu'nun anısına saygısızlık olduğuna dikkat çeken Başkan Aras,  "Bir çocuğa  veya toplumsal şiddet neyse bir ağaça ve doğaya yapılan bu tür müdahalelerde şiddet kapsamına girmektedir.  Bunun  herhangi bir mazereti veya açıklaması olmaz. asıl önemlş olan bir husus daah var. Bu bölgede şehit çeşmemiz var.  Şehit Tahsin Barutçu
Kara Harp Okulu'ndan mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetlerinin yurt içi ve yurt dışı operasyolarında başarıyla görev yapmış bir kardeşimizdir.  Daha sonra 2011 yılında Afganistan'da kullanmış olduğu helikopterin düşmesi sonucu 11 kahraman arkaşadışıyla birlikte şehit olmuştur. Bu çeşme onun adına yapılmıştır. Yine bu ağaçlar onun ruhunun şad olması amacıyla dikilmiştir. Onun ruhunu onun anısını yaşatmak için dikilmiştir. Bu yapılan iş bir açağ katliamıdır ama aynı zamanda şehidin hatırasına büyük bir saygısızlıktır" diye konuştu. 

 

ŞEHİDİMİZİN ADINA BÜYÜK BİR ORMAN OLUŞTURULACAK

Yapılan bu işin bir ağaç katliamı olduğunu ve aynı zamanda şehidimizin de hatırasına büyük bir saygısızlık yapıldığını ifade eden Başkan Aras, “Buraya duyarlı yöneticilerimiz ve vatandaşlarımızla birlikte bu vandallığı kınamak ve aynı zamanda kesilen ağaçlara karşılık da ‘burayı orman yapacağız’ düşüncesiyle  geldik. Biz şehitlerimizi yaşatacağız ve onların anılarına sahip çıkacağız. Kamuoyu bilsin ki şehidimizin adına Bodrum’a çok büyük bir orman oluşturacağız.  Tabi ki yapanın yanına da kar kalmayacak, onlara da gerekli yaptırımı uygulayacağız.” diye konuştu.

16 yıldır TEMA Vakfı’nda aktif gönüllü olarak görev alan, Şehit Tahsin Barutçu’nun annesi emekli öretmen Nesrin Barutçu yaptığı açıklamada, “Görüyorsunuz çevremize verilen birçok zararlar nedeniyle iklim değişiklikleri ve kuraklıklar yaşanıyor. Ülkemiz yavaş yavaş kuraklaşan bir ülke haline geliyor. Eğer bu katliamlar devam ederse hepimiz susuz ve ağaçsız kalacağız. Biz yıllardır bunu anlatmaya çalışıyoruz. 15 yıl önce başlatılan Suyun Yok Hali Projesi ve ağaçlandırma çalışmaları hala hızla devam ediyor ama biz halkımıza bunu anlatamıyoruz. Ben bir öğretmen olarak, her bilinçli insanın çevresine bu konuda eğitim vermesini istiyorum. Bu yapılan hareketi ve katliamı şiddetle kınıyor ve başkalarına örnek olmamasını diliyorum” dedi.

Şehit Tahsin Barutçu’nun babası Fevzi Barutçu yaptığı açıklamada, “Hatıra olarak dikilen bu ağaçların kesilmesi bizi de katletmiştir. Bunu yapanları her şeyden önce vicdanları boğacak öyle inanıyorum. Her çalışmasını sevgiyle saygıyla iftiharla izlediğimiz, Bodrum’a yakışan ve Bodrum’u iyi temsil eden çok değerli kardeşim Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a göstermiş olduğu bu hassas onurlu ve yürekten davranışı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Başkan Aras ve beraberindekiler kesilen ağaçların yerine  begonvilleri ve Benjamin ağaçlarını toprakla buluşturdu.

Ağaçların testere ile vahşice katledilmesi birçok kişinin sert tepkisine neden olmuştu.