• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 16 Aralık 2023 12:33

Bodrum Belediyesi'nin eski imar şefine 3 yıl hapis cezası

Bodrum Belediyesi'nin eski imar şefine 3 yıl hapis cezası
Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat şube eski şefi Oktay Kaya'nın yargılandığı davada, Kaya hakkında 7 yıl hapis cezası verilirken indirimle 3 yıl 4 ay yapıldı.

Bodrum Belediyesi hakkında usulsüzlük iddiaları ortaya atan Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat şube eski şefi Oktay Kaya'ya, kişisel verileri yaymaktan ve görevi kötüye kullanarak, kişi verilerini usulsüz elde etmekten 7 yıl ceza verildi. Mahkeme, Kaya hakkında indirim yaparak cezayı 3 yıl 4 aya düşürdü.

voyage otel

 

'KİŞİSEL VERİLERİ PAYLAŞMANIN CİDDİ CEZALARI VARDIR'

 

 

22 Mart 2022 tarihinde Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ruhsat şube eski şefi Oktay Kaya tarafında Belediye Başkanı Ahmet Aras’a ve dönemin Chp Bodrum ilçe başkanı Halil Karahan’a atmış olduğu Washap mesajı sonrası Bodrum Belediyesi İmar Müdürlüğüne 24 Mart 2022 de operasyon yapılmıştı. İmar müdürlüğü çalışanlarının bilgisayar kayıtları alınmıştı. O gece açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Aras; "Biz şeffaf belediyeyiz, kimin kusuru varsa çıksın" açıklaması yapmıştı.

 

İçişleri Bakanlığı Mülkiye müfettişleri bir yıl boyunca imarda 200 yakın proje ve ruhsatta yapılan uygulamaları incelemişti.

 

Belediye başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Kaya, eski zabıta müdürü Deniz Özyıldız, Başkan Yardımcısı İlknur ülküm Seferlioğlu, İmar Müdürü Onur Demirtaş, iddialarda bulunan Oktay Kaya’nın içinde bulunduğu ve imzası bulunan onlarca dosyaya soruşturma izni verdi.Danıştayda itiraz süresi devam ediyor.

 

Wassap mesajında iftiralar ve kişisel verilerinin paylaşılması nedeniyle dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutkun ve eski İmar Müdürü Melike Yapıcı, Oktay Kaya hakkında dava açmıştı.

 

 

Bodrum 6.asliye ceza mahkemesi 14 Aralık 2023'te Belediye personeli Oktay Kaya’ya Kişisel verileri yaymaktan ve görevi kötüye kullanarak kişi verilerini usulsüz elde etmekten 7 yıl cezalandırılmasına ve sanığın indirimli 3 yıl 4 ay cezalandırılmasına karar verdi.

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Av Hilal Debre; Oktay Kaya hakkında daha önce idareye başvurumuz vardı,Belediye bize bu konuda hangi idari ceza uyguladığını tebliğ etmedi biz mahkeme kararını ulaştıracağız.Müvekkilim Hüseyin Tutkun hakkında müfettiş raporlarında soruşturmaya gerek yok kararı verildi.Oktay Kaya kişisel verileri elde etme,görevi kötüye kullanma ve yayma cezasını aldı.Zaten ifadelerinde de müvekkilimin bilgilerini usulsüz elde ettiğini ikrar etti.Biz iftiralarla ilgili dava açtık ve devam ediyor.Ayrıca tazminat davalarını da açacağız.Türkiye de adalet vardır.Ben buradan tekrar herkesi uyarıyorum insanların kişisel verilerini paylaşmayın ve iftira içinde olsa ki bu karar öyle ciddi cezaları vardır" dedi.