• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 07 Nisan 2021 22:00

Bodrum Belediyesi’nin borcu 1 yılda yüzde 36 artmış!

Bodrum Belediyesi’nin borcu 1 yılda yüzde 36 artmış!
Bodrum Belediyesi 2020 faaliyet raporu da mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.   Faaliyet raporu mali denetim tablosuna göre Bodrum Belediyesi’nin borcu 1 yılda yüzde 36,1 armış. Rakamsal olarak ise bir yıldaki borç artışı ise  133 milyon 589 bin 969 tl

Haber Merkezi -  Bodrum Belediyesi'nin 2021 yılı Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.  Herodot Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda 29 madde ele alındı. Önemli kararların alındığı meclis toplantısında  yeni encümen üyeleri seçildi.  Mecliste çoğunluğa sahip olan CHP’li meclis üyelerinin oyunu alan  Ayşenaz Gültekin Öncel, Banu Özberk ve Mustafa Kemal Özsarsılmaz encümen seçilen isimler oldu. Ayrıca toplantıda görev süreci biten komisyon üyelerinin de seçimleri yapıldı.

voyage otel

 

Toplantıda ayrıca görev süreci biten “Meclis Başkanlık Divanının” üyeleri de seçildi. Yapılan gizli oylamada meclis birinci başkan vekilliğine Dursun Göktepe, ikinci başkan vekilliğine Özden Baysal seçilirken Meclis katip birinci üyeliklerine Ayşenaz Gültekin Öncel ve Tamer Mandalinci ise göreve devam edecek.

 

HUZURU BOZANA RUHSAT YOK!

 

Toplantıda Bodrumlu esnafı ilgilendiren müzik ruhsatlarına ilişkin de karar alındı. İşletmelere verilecek ve komisyonda görüşülen müzik ruhsatı da oy birliğiyle kabul edildi. Kabul edilen maddeye göre,  İçkili Yer Bölgelerini Belirleme Komisyonu’nun aldığı “Lokantalara, içkili yerlere ve meskun mahal dışında bulunan çay bahçelerine, halkın huzur ve sükunu ile kamu istirahatı açısından sakınca bulunmaması kaydıyla yapılacak ölçüm ve kontrolü müteakip, yetkili idarelerin en üst amiri veya görevlendireceği kişinin kararıyla canlı müzik izni verilecek. Canlı müzik izni verilen yerlerde, belirlenen saatler dışında ve ilgili mevzuatta belirtilen ses seviyelerinin üstünde halkın huzur ve sükûtunu bozarak şekilde yayın yapılması durumunda izin iptal edilecek.

 

Bodrum Belediyesi 2020 faaliyet raporu da mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.  İYİ Parti ile AKP ve MHP’li üyelerin ret oyu verdiği falliyet raporu mali denetim tablosuna göre Belediyenin borcu artış yüzde 60  arttı. 2019 Aralık ayında 366 milyon 902 bin 290 TL  borcu olan Bodrum Belediyesi’nin 2020 Aralık ayı itibariyle 500 milyon 492 bin 259 TL tutarında  borcu bulunuyor. Rakamsal olarak ise bir yıldaki borç artışı ise  133 milyon 589 bin 969 tl. Ayrıca Belediyenin SGK ve Vergi Dairesine 207 milyon 220 bin TL borcu da bulunmakta.