• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 07 Şubat 2023 23:15

Bodrum Belediye'nin yardım tırına valilik pankartı!

 Bodrum Belediye'nin yardım tırına valilik pankartı!
Tırların hareketi öncesi Bodrum Belediyesi yardım araçı yazıları Muğla valiliği pankartıyla kapatıldı

Bodrum Belediyesinin Sivil Toplum Kuruluşları ve Meslek Odalarıyla birlikte başlattığı depremzedelere yardım kampanyası kapsamında toplanan yardımlar tırşar araçılığıyla deprem bölgesine ulaştırılırken kaymakamlık ve valilik engellerine takılıyor. Bugün  Hayat^ya 5 tır gönderildi. Tırların hareketi öncesi "Bodrum Belediyesi deprem ve yardım aracı" yazısının üstünü kapatacak şekilde Muğla Valiliği yazısın pankartıyla kapatıldı. Bu uygulamaya CHP İlçe Başkanı Başar Bıyıklı tepki gösterdi. Yine sahada bulunan görevliler ve vatandaşlarda  uygulamaya sert tepki gösterdi.

voyage otel

 

 

Öte yandan önceki gün de  AK Parti İlçe Başkanının yardım kolileri üzerindeki Bodrum Belediyesi logolarından rahatsızlık duyarak kaldırılmasını istemesinin ardından Kaymakamlık devreye girerek inisiyatifi ele aldı.

Kucaklarında yardım paketleriyle Herodot'a gelen yurttaşlara," bu kapıdan değil öbür kapıdan, orası da olmaz, arka kapıdan gireceksin "diyerek eziyet ettirilmesi bir yana görevli gönüllülerinde motivasyonunu bozan bu uygulamanın mantığını anlamak mümkün değil. Asıl etkili olunacak ilk gün hiçbir şey yapmayan kamu yönetiminin şimdi rol çalmaya kalkışması, halkın kampanyaya olan yoğun ilgisini, heyecanını azaltmaktan başka bir şeye yaramayacaktır.


Bu tür afet dönemlerinde yardımların emir-komutayla değil gönüllülük esasına dayalı sürdürülebileceğini görmezden gelenlerin bu andan itibaren yapacaklarının halkta en küçük bir karşılığı olmayacaktır.

 

İşte yaşanan o anlar: