• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 10 Mart 2022 14:09

Bodrum Belediye Başkanı Aras iskelesini yıktırdı

Bodrum Belediye Başkanı Aras iskelesini yıktırdı
Bodrum'da sahil bandında yer alan iskelelerin tamamı kaldırılıyor. Genelge doğrultusunda çalışma başlatan belediye şu ana kadar onlarca iskeleyi kaldırdı. Bodrum  Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın da iskelesi kaldırılan iskelerler arasında yer alıyor

Muğla’nın Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Yahşi sahilinde işletmesinin önündeki 2015 yılında gerekli izinleri alarak yaptırdığı iskelesini yıktırdı.  

voyage otel

 

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 3621 sayılı Kıyı Kanunu ve kanunun uygulanmasına dair yönetmelikle  yeni bir düzenleme getirmiş ve sahildeki iskelelerin kaldırılmasını istemişti. Genelge doğrultusunda harakette geçen Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, Bodrum sahillerinde bulunan iskelelerin yıkımına başladı.

 

Yıkımlar kapsamında Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın Yahşi Mahallesi sahilindeki işletmesinin önünde bulunan iskele kaldırıldı. Bodrum Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Şefliği ekiplerince kaldırılan iskele Başkan Aras'ın isteğiyle kaldırıldı. 2015 yılında gerekli izinler, alınarak yaptırılan iskelenin kullanım süresinin ise dolmadığı öğrenildi. Sabah saatlerinde sökümüne başlanan iskele tamamen kaldırıldı.

 

Konuya ilişkin konuşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'daki ruhsatsız, kaçak ve süresi biten iskelelerin sökülmesi için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti. Aras, “İskele yönetmeliklerinde bazı şartlar vardı. Bu şartlarla bazı izinler veriliyordu. Zamanında bu şekilde izin alan firmalar, iskeleler var ya da kaçak yapılan yapılaşmalar vardı. Biz zaten seçimden beri kaçak yapılarla mücadele konusunda her zaman irademizi ortaya koymuştuk. Özellikle yasa dışı bu tür iskele ya da kaçak yapılaşmaları ortadan kaldırıyoruz. Biliyorsunuz Kargı'dan, Gümbet'ten başlamıştık. Orada iskeleler vardı ahşap. Ve daha da bu çalışmalarımız sürüyor. Türkbükü, Gündoğan, Gölköy o bölgedeki iskeleleri kaldırmayı planlıyoruz. Yıkımlara hiç ara vermedik. Biraz salgından dolayı bazı şeyler yavaşlamış olabilir” dedi.

 

'İMAR BARIŞI SÖYLEMLERİ KAÇAK YAPILAŞMAYI ARTTIRDI'

 

Son dönemde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkati çeken Başkan Aras,  “Basına çok fazla yansıtmıyorduk aslında ama son dönemde kaçak yapılaşma artık o kadar çok arttı ki artık bunun yeniden gündem olması gerekir diye düşündük. Benim aslında şöyle bir çağrım olacak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın bir açıklama yapması lazım. Kesinlikle imar barışının çıkmayacağını söylemesi lazım. Çünkü şu anda herkes seçim öncesi yeni bir imar barışı bekledikleri için yeniden kaçak yapılaşmaya meyil etmeye başladı. Biz bunu kesinlikle reddediyoruz. Zaten gelen bütün şikayetlere, yaptığımız tespitlere hemen müdahale edip mühürlüyoruz" ifadelerini kullandı.