• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 27 Mart 2021 23:46

Bodrum Başkent Olma Yolunda!

Bodrum Başkent Olma Yolunda!
Ege Alternatif Gazetesi olarak; Bodrum’un, sanatın, kültürün, tiyatronun yanında olmaya devam edeceğiz. O tiyatro gösterimi esnasında tek tanıklık yapan medya kuruluşu olmanın da onurunu taşıyoruz.

Ege Alternatif/ Ayhan Karahan -  Son dönem, Bodrum, Büyükşehir Belediyesi olsun” gereksiz gündemini gölgede bırakan bir ilke imza attı ilçemiz. Dünya Tiyatrolar Günü’nde ilk tiyatro oyunu Bodrum’da sahneye konuldu. Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşen sanat etkinliğine ilgi oldukça yüksekti. Ancak pandemi kurallarına uyumda titizlik dikkat çekiciydi. İzleyiciler bir koltuk boş, bir koltuk dolu şeklinde yerlerini aldılar. Kapasitenin düşmesi nedeni ile tiyatro severlerin önemli bölümü salonun dışında kaldı. Tek dekor iki perde olarak sahnelenen oyun öncesi ve ilk perde arasında salon dezenfekte edildi. HES kontrolsüz salona izleyici alınmadı. Oyuna izleyici ilgisi tiyatro sever Sevinç Görkem tarafından: “Çok mutluyum pandemi süreci boyunca içimi en çok sanattan uzak kalmak acıtmıştı. Birazdan canlı canlı bir oyun izleyeceğim. Bu beni çok heyecanlandırıyor. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a bizi böyle bir sahne ile buluşturduğu için teşekkürlerimi iletiyorum” sözleri ile dillendirildi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu’nun izleyici sırasında yer alması Bodrumlu hiçbir sanat severi şaşırtmadı. Oyun bitiminde izleyiciler uzun süre tiyatro oyuncularını alkışladı. Sohbetler edip, hatıra fotoğrafları çekildiler. 

voyage otel

 

TİYATRO BAŞLIYOR


Oyun yazarı 2007 tarihinde yitirdiğimiz Savaş Dinçel. Oyunun adı ise;“Uçurtmanın Kuyruğu” idi. “Veda mektubunuzu yazarken kapınız çalınıyor ve içeri daha önce hiç görmediğiniz bir adam giriyor. Ama bu adam sizi sizden daha iyi tanıyor… İşte, çocukluğundan beri disiplin ve baskı altında yaşamış bir adam ve esrarengiz bir yabancı…Geçmişinizle yüzleşmeye hazır olun. Çünkü ne kadar örselendiğinizin, kırıldığınızın, es geçtiğinizin ve kısıtlandığınızın farkına varacaksınız. Umutlarınız tükenmesin, bu oyunda herşey yeniden başlıyor.” Bizden bu kadar. Her şeyi Ege Alternatif’ten beklemeyin. Gidiniz ve izleyiniz. Haftalık periyotlarla oyun sahnelenecektir. Oyuncular Barış Hayta, Terkan Kahraman ve Ali Şahin’in sahne performansları izleyiciler tarafından alkışlarla tam not aldı. 


“BODRUM KÜLTÜR VE SANATIN BAŞKENTİ OLACAK…”

 

Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Akşen: uzun ve meşakkatli bir yoldan geldik. Covid yeryüzünün, insanlığın hayatını alt-üst etti. Ama sanata gücü yetmedi. Bugün sahnedeyiz. Tiyatro sanat virüsün en önemli panzehiridir. Çünkü nefestir, oksijendir, havadır, sudur, topraktır, yürektir. Bunların olduğu yerde virüsün yaşama alanı olamaz. Bu ilgi gözlerime düştü. O nedenle gözyaşlarıma hakim olamadım. Sayın Emel Çakaloğlu’nun katkıları dillere destandı. Sadece bürokratik değil, emek olarak da desteği bizlere güç verdi. En çok da; ‘Bodrum’u Kültür ve Sanat’ın Başkent’i yapacağız’ sözünden oldukça ilham aldık. Başkan Aras’ın katkısını söylemek dahi abesle iştigaldir. Görünen o ki; ilk tiyatro gösterimi Bodrum’a nasip oldu pandemi sürecinde. Bodrum; “Kültür ve sanatın başkentidir. Bunu tescillemek düşer bize” dedi. İzleyicilerden Sude Değirmenci; “Bir Bodrumlu olarak çok mutlu oldum. Sanatçılar biz sanatseverlere güzel bir sürpriz yapmışlar. Gece sabaha değin uyumadım. Bilet bulamam sandım. Ama sonuçta bu oyunu izledim ya!!! ‘Covid olsam da gam yemem gari’ demiyorum ama pandemi kuralları da mükemmel işledi salonda. Emeği geçen herkese teşekkürler” diyerek görüş belirtti.

 

Ege Alternatif Gazetesi olarak; Bodrum’un, sanatın, kültürün, tiyatronun yanında olmaya devam edeceğiz. O tiyatro gösterimi esnasında tek tanıklık yapan medya kuruluşu olmanın da onurunu taşıyoruz. Biz paranın değil, insanın ve sanatın yanındayız.