• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 24 Ağustos 2022 12:38

Bodrum Barajı 2024’te  kaldı

Bodrum Barajı 2024’te  kaldı
Bodrum Barajı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan  DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, baraj yapımının 2024 yılında başlayabileceğini söyledi.

 

voyage otel

MUĞLA -   Bodrum Barajı projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan  DSİ 21. Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, baraj yapımının 2024 yılında başlayabileceğini söyledi.

 

 

Bodrum’da sürekli patlayan isale hatları ile ilgili de açıklama yapan Köleoğlu, patlamaların işletme kaynaklı sıkıntılardan da meydana geldiğini iddia etti.  Köleoğlu "Bu hatların sürekli kontrol edilmesi lazım. Herhangi bir yapıda zarar var mı? Hatta bazı yerlerde görüyorsunuz, hatların üzerine toprak depolanmış, bir yapı yapılmış. Bu patlamalarda tamamen borular kötü olduğu için değil, işletme kaynaklı sıkıntılar var. İçme suyu yatırımları zaten geri ödemeye tabi normalde. DSİ normalde belediyeleri borçlandırıyor fakat boru hatlarındaki patlamalardan dolayı polietilen dediğimiz boruların bedelini, belediyelerden tahsil etmiyoruz. Eğer polietilen hatlarda patlama varsa MUSKİ bunu değiştirebilir. Biz çünkü bu hatlarla ilgili bedel almadık. 10 yıl içinde şunu da hesap ettik. MUSKİ’ye çıkarttığımız tahakkuk bedelinin tamamını şu anda her ne kadar patlamalar olsa dahi vatandaşa tahakkuk ettirilen faturalar bunu amorti etmiş durumda. Yani DSİ’nin yaptığı tüm yatırım şu anda MUSKİ tarafından faturalara yansıtılmış durumda" ifadelerini kullandı.