• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 22 Mart 2024 23:24

"Bodrum’a yetecek olan su, şu an şirketlere veriliyor"

Bodrum yarımadasını Dem Partililerin oluşturduğu büyük konvoyla dolaşan milletvekili ve adaylar, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Bodrum İlçe Örgütü seçim çalışmaları kapsamında konvoy oluşturarak halk buluşması gerçekleştirdi.

voyage otel

 

Dem Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın, Dem Parti Muğla Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Candan Süsoy, Yusuf Uludağ, Bodrum Belediyesi Eş Başkan Adayları Zühal Macit ve Mehmet Polat ile Belediye Meclis Üyesi Adayları, Muğla İl Eş Başkanları Neslişah Çetinkaya, Saip Kaya ve Bodrum İçe Örgütü Eş Başkanları Hülya Bayar, Ersin Yaşar çalışmalara katılım sağladı.

 

Bodrum yarımadasını Dem Partililerin oluşturduğu büyük konvoyla dolaşan milletvekili ve adaylar, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

 

Konvoyun ardından Mumcular Mahallesi halkı ile buluşuldu. Buluşmada Muğla Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Candan Süsoy ve Yusuf Uludağ ve Bodrum Belediyesi Eş Başkan Adayları Zühal Macit ve Mehmet Polat katılımcıları selamladı.

 

Dem Parti Bodrum Belediyesi Eş Başkanları Zuhal Macit ve Mehmet Polat; Dem Parti’nin Muğla’nın her ilçesinde olduğu gibi Bodrum’da da kendi adayları ile seçime girdiklerini aktardılar. Herkesi Dem Parti’ye oy vermeye çağırarak, etkinliğe yoğun ilgi gösteren Mumcular halkına teşekkür ettiler.

 

İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise halkların Newroz bayramını yeniden kutladı. Akın, “Newroz’un ardından 31 Mart’ta da başka bir bayramı kutlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Saray rejimine karşı merkeziyetçiliğe, ırkçılığa karşı Dem Parti’nin kendi siyasi perspektifini ortaya koymaya devam ettiklerini aktaran Akın, “Muğla’nın ilçelerinde çalışmalarımıza yerel yönetim perspektifimizle; demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü anlayışımızı herkese anlatarak devam ediyoruz.” dedi.

 

İktidarın uzun süredir Akbelen’i termik santrallere açarak başta Bodrum’un suyunu yok ettiğini hatırlatan İbrahim Akın, “Termik santrallerle yeraltı kaynaklarımızı yok eden AKP, seçim çalışmalarında Bodrum’u susuz bırakmayacağı yalanını söylüyor. Bu iktidar Akbelen’i Limak şirketine peşkeş çekerek Bodrum’u susuz bırakmıştır. Bodrum’a yetecek olan su, şu an şirketlere veriliyor. Bu susuzluğun sorumlusu Akbelen’i şirketlere açan iktidardır. Bizler sularımız için, yaşam alanlarımız için mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından katılımcılar oruçlarını birlikte açtılar. Sonrasında müzik dinletisi gerçekleştirildi ve etkinlik halaylarla sonlandırıldı.