• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 29 Aralık 2021 11:50

Bodrum’a eğitim yatırımları sürüyor!

Bodrum’a eğitim yatırımları sürüyor!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde eğitim yatırımları devam ediyor. Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İlçeye 5 yeni anaokulu ile rehberlik araştırma merkezi kuracakları söyledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı “Okul Aile Birliği Toplantısı”  gerçekleştirildi. Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar’ın başkanlığındaki toplantı TED Koleji Konferans Salonu'nda   yapıldı.

voyage otel

Toplantıda daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, Okul Aile Birliği yöneticileri, okul servisi yapan kooperatif başkanları hazır bulundu. 

 

Toplantıda eğitim yatırımları ele alınırken güvenlik tedbirlerine ilişkin sunumlar yapıldı.

 

Sunumlardan sonra söz alan Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Bodrum’daki okulların asayiş yönünden güvenli olduğunu söyledi.

Okulların depreme karşı dayanıklı hale getirildiğine dikkat çeken Akmeşe, "Okullarımızdaki iş sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili denetimlerini belli periyodlarla yapıyorlar. Orada var olduğunu tespit ettiğimiz unsular neler ise onlarla ilgili ödenekler isteniyor ve bu eksiklikler peyderpey tamamlanıyor. Bunun haricinde okulların zaman içerisinde yıpranması ve ihtiyaçlarının belirmesinden dolayı geçen 3 aylık süre içerisinde 15 okulumuzda birtakım çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Depreme karşı güçlendirme çalışmaları sürüyor. İlçemizde 5 tane okulun güçlendirme işlemi tamamlandı. Bu vesileyle okullarımız depreme daha dayanıklı hale geliyor ve modern bir şekilde çocuklarımıza hizmet vermek için hazır hale geliyor" dedi.

 

Bodrum'daki eğitim yatırımları konusunda önemli mesajlar veren Akmeşe, “Bodrum’un 5 ayrı yerine 5 bağımsız anaokulu yaptıracağız. Bu da 2022 yılında başlayacak. Mumcular Fuat Erten okulunda teknik sebeplerden dolayı güçlendirmelerden vazgeçildi. Sayın Kaymakamımızla yaptığımız istişarelerde burada bu okulun yeniden yapılmasının daha doğru olacağı kanaati hasıl oldu ve burası ile ilgili girişimleri gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yakın zaman içerisinde de ruhsatlama işlemleri bitti. Şu anda da ihale süreci başlayacak. İnşallah Mumcular’da ilk ve ortaokulu birbirinden ayıracağız. Bağımsız ilk ve ortaokulu hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

 

Bodrum’da rehberlik araştırma merkezi yapılacağı bilgisini de aktaran İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Rehberlik araştırma merkezimiz ilçemizde yoktu ancak bununla ilgili girişimlerimiz oldu. Bununla ilgili 2 tür girişimimiz var. İlki bir kurum kazandırma anlamında. Bakanlığımızla irtibatlandık ve buradaki süreci raporladık ve çok yakın bir zamanda ilçemizde rehberlik araştırma merkezi kuracağız"dedi.

 

Okul Aile Birliklerinin de önemine değinen Akmeşe, “Okul Aile Birliği başkanlarımız bizim için çok çok önemlidir. Biz Okul Aile Birliklerini çok önemsiyoruz, çok değer veriyoruz. Bu birlikteliği, bu uyumu sağlayan okullar kendisini güncelliyor, geliştiriyor. Ancak üstün görme çabası içerisinde ya da ayrı bir şekilde başı çekme çabası içerisinde olanlar ise aslında kendi okullarına ihanet, çocuklarına zarar veriyor. Bunları duyduğum zaman üzülüyorum. Dolayısıyla burada hem okul yöneticilerimize hem de Okul Aile Birliklerimize bu konudaki isteğimi ifade etmek isterim. Lütfen birlikte hareket edelim” ifadelerini kullandı.