• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 21 Kasım 2023 14:39

Bodrum 1 milyon turist hedefine odaklanacak!

Bodrum 1 milyon turist hedefine odaklanacak!
İnişli çıkışlı bir turizm sezonunu geride bırak Bodrum'da yeni hedef beli oldu. Yabancı turist odaklı kampanya ile Bodrum için hedefimiz 1 milyon yabancı turist hedefleniyor 

Bodrum'da inişli çıkışlı bir sezon geçiren turizm sekötürü temsilcileri önümüzdek yıl çalışmalarına başladı. Sezonun bitmesiyle tanıtım falliyetleri kapsamında  Bodrum Otelciler Derneği  (BODER) yurt içi olmak üzere yurt dışı turzim fuarlarına katılarak Bodrum'a dair tan ıtımlar yapıyor.

voyage otel

 


Fuarlara  ilişkin açıklama yapan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, ilginin olduğunu söyledi.2024 yılına ilişkin  yüzde 22 kapasite artışına gittiklerini belirten Dengiz, "2024’e umutlu bir şekilde girmeyi hedefliyoruz, sezon hazırlıklarına şimdiden başladık. İngiltere’deki katıldığımız fuarda ilgili havayolu firmaları 2024 yılı için yüzde 15 ila yüzde 22 arasında kapasitesini arttırdı. Bodrum tanıtımı için seyahat acenteleri ve havayolu firmaları tanıtımları arttıracak. 2024 için havayolu ve seyahat acenteleri 1 milyon yabancı turistin üzerine çıkmayı hedefleyecekler. Biz de BODER olarak Bodrum’un tanıtımı için yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşeceğiz" dedi.

Günübirlik ev kiralama yasasının turizme olumlu katkı sunacağını beirten Dengiz, "Airbnb ile ilgili yakın zamanda bir kanun çıktı. Yasal olarak evler belli süreye kadar kiralanacak. Bunun yanı sıra turizm işletme belgesini almakla yükümlüler.  Herkes vergisini ödeyerek bu işi yaparsa güzel olacak. Kayıt dışı girişler Türkiye’ye de zarar veriyor, bu yasanın turizme katkı sağlayacağını düşünüyorum”  ifadelerini kullandı.