• Nevavprestij
EKONOMİ Haber Girişi : 15 Ocak 2024 15:25

BODEV İNŞAAT 2024 yılından umutlu! İş birlikleri genişletilecek

BODEV İNŞAAT 2024 yılından umutlu! İş birlikleri genişletilecek
Sürdürülebilir üretim politikalarının altını çizen BODEV Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yıldırımçakar, “2023 yılında karşılaşılan zorlukları dikkate alarak, 2024 yılı için gerçekçi ve sürdürülebilir hedefler belirlemek önceliğimiz” dedi.

Gerçekleştirdiği projeler ve sürdürülebilir üretim modelini uygulayarak Bodrum’da lüks konut projelerinin iş ortaklıklarını üstlenen BODEV İNŞAAT, 2024 yılında da bu ivmesini sürdürecek. Sürdürülebilir üretim politikalarının altını çizen BODEV Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yıldırımçakar, “2023 yılında karşılaşılan zorlukları dikkate alarak, 2024 yılı için gerçekçi ve sürdürülebilir hedefler belirlemek önceliğimiz” dedi.

voyage otel

 

 

HABER MERKEZİ - 2023 yılından imza attı projeler ve aldığı başarılı ödüllerle dikkatleri üzerine çeken BODEV İNŞAAT, 2024 yılına da prestijli işlere imza atacak. Merkezi Bodrum’un Gündoğan Mahallesi’nde bulunan BODEV İNŞAAT, insan yaşamına değer katmak ve sürdürülebilir bir üretim anlayışına sahip. Bu anlayışı tüm projelerine de uygulayan BODEV İNŞAAT, deneyimli ekibi ile Bodrum ve çevresi, Marmaris, Köyceğiz ve Ankara gibi Türkiye'nin birçok şehrinde projeler gerçekleştiriyor.

 

İnsan ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğini ön planda tuttuğu "Gelenekten Geleceğe Mimari ile Sanatlaşan Taşlar" projeleri ile birçok Konut Projesi’nin bir parçası olan BODEV İNŞAAT,  Organik Köy Projelerine ve Eğitim Kurumları Projelerine de katkı sunan bir anlayışla ticari faaliyetlerini sürdürmekte.

 

 

İnovasyon süreçleri takip eden, yenilikçi anlayışları uygulayan ve sektördeki değişimleri anlık olarak izleyen BODEV İNŞAAT, uluslararası kalite standartlarına ve Türkiye'nin uyguladığı mevzuatlara tam uyumlu olan firmalar arasında gösterilmekte.

 

Hedefi sürdürülebilir bir üretim modelini yapı sektöründe görünür kılmanın pratiklerini sergileyen BODEV İNŞAAT’ın hedefi ise çevreye duyarlı, insanlara ve canlılara güven sağlayan "Nefes Alan Yaşam Alanları" oluşturmak.

 

 

PRESTİJLİ FİRMALARLA İŞ ORTAKLIĞI

 

 

Yenilikle beslenen geleneksel yapımızla ülke için en yüksek ekonomik ve toplumsal değere ulaşmak gibi bir misyonu bulunan BODEV İNŞAAT, her aşamada ülke değerlerini önemseyen bir ticari anlayışı benimsemiş durumda. BODEV İNAAŞ, misyon ve üretimdeki başarıları nedeniyle Türkiye’nin en önemli ticari hacmine sahip bir çok firma ile iş birliklerine imza attı.. Bodrum’da Besa Bo Viera, Polimeks Bodrum Çiftlik, Seba Taş Evler gibi ilçenin en önemli projelerinin iş ortaklığını BODEV İNŞAAT, tarafından yürütülmektedir. Bunların yanı sıra yine hem Bodrum genelinde hem de Ankara, İstanbul, Marmaris, Köyçeğiz gibi kentler de önemli işler yapan BODEV İNŞAAT, 2024 yılında da isminden sıkça söz ettirecek gibi.

 

 

 

Daha sayamadığımız birçok prestijli projenin hayata geçmesini sağlayan BODEV İNŞAAT’ın 2024 yılı hedeflerini BODEV Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yıldırımçakar ile konuştuk.

BODEV Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yıldırımçakar,  başarılarının sırını deneyim, iyi hizmet ve yenilikçi anlayış olarak üç ana başlık halinde dile getirdi.

 

MALİYET ARTIŞLARINA DİKKAT ÇEKTİ

 

Mesajında sürdürülebilir üretim politikalarının altını çizen BODEV Yönetim Kurulu Başkanı Melek Yıldırımçakar, “2023 yılında karşılaşılan zorlukları dikkate alarak, 2024 yılı için gerçekçi ve sürdürülebilir hedefler belirlemek önceliğimiz. Bu yıl, maliyet yönetimi ve verimliliği artırma konusuna özel bir önem vereceğiz. Üretim süreçlerimizi daha verimli hale getirmeyi ve maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol etmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, piyasa koşullarına hızlı bir şekilde adapte olabilmek için esnek fiyatlandırma stratejilerini geliştirmeyi planlıyoruz. Dileğimiz sektörümüzün 2024 yılındaki ekonomik zorlukları aşması ve sürdürülebilir bir şekilde büyümesine devam etmesidir. Çünkü 2023 yılında sektör zorluklarla boğuştu. Özellikle son çeyrekte ciddi sorunlar yaşadı ve halen de etkileri sürmekte. Bu bağlamda bizler BODEV İNŞAAT, olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip edip strateji geliştiriyoruz. Buna bağlı olarak a,b, c planlarımız her zaman hazır bekliyor.” Şeklinde konuştu.

 

 

Yapı sektörde, maliyetlerdeki artışa da dikkat çeken Yıldırımçakar,  “TÜİK verilerine bakıldığında inşaat maliyet endeksi, 2023 yılı Ekim ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 65,93, malzeme endeksi yüzde 52, işçilik endeksi yüzde 113,47 arttı. Söz konusu maliyet artışları, yeni konut fiyatları başta olmak üzere tüm inşaat sektöründeki fiyatları yukarı çeken bir etmen oldu” diye konuştu.

 

 

YILDIRIMÇAKAR: SEKTÖR TEKRAR CANLANIR

 

 

Sektörün, mevcut sıkıntılara rağmen talepleri karşılamaya istekli ve hazır olduğuna işaret eden Yıldırımçakar, “B  u yıl devlet eliyle alınacak birtakım önlemlerle, sektör tekrar canlanır. Çünkü baskılanmış, bekleyen bir arz söz konusu. Sektörün yaklaşık 100 milyar TL can suyuna ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Devlet, bu imkânı yatırımcılara sunduğunda, en önemlisi arsa temininde, sürdürülebilir konut üretiminde kamu-özel sektör iş birliklerinin, yeni modellerin önünü açtığında, erişilebilirliği desteklediğinde, ilgili mevzuatlarda kolaylaştırıcı ve teşvik edici güncellemeler yaptığında barınma da dahil tüm krizlerin önüne geçebiliriz. Yılın ilk yarısı seçim psikolojisinden dolayı bir durgunluk yaşanabileceğini, ancak seçim sonrası sektörün tekrar canlılık kazanacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.