Ankaranın Polatlı ilçesinde biyogaz enerji üretimi yapan ve fabrika atıklarını tarlaya döken firmalara 3 milyon TLye yakın idari para cezası kesildi.Polatl
Ankaranın Polatlı ilçesinde biyogaz enerji üretimi yapan ve fabrika atıklarını tarlaya döken firmalara 3 milyon TLye yakın idari para cezası kesildi.
Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, devriye faaliyetleri sırasında çevreye duyarsız davranan firmalara geçit vermedi. Ekiplerin 3 gün süren sıkı denetimleri sonucunda, kaçak atık dökümü yapan biyogaz firmalarının tankerleri suçüstü yakaladı. Olay yerinde yapılan incelemeler ve tutanakların ardından, ilgili firmalara toplamda 3 milyon TLye yakın idari para cezası kesildi.
Kaçak atık dökümünün durdurulması, çevre felaketinin önlenmesi ve halk sağlığının korunması için büyük önem taşıyan bu çalışmalar, Polatlı İlçe Jandarma Komutanlığının çevreye olan duyarlılığını bir kez daha ortaya koydu.
Yetkililer, çevre kirliliğiyle mücadelede jandarmanın denetimlerinin aralıksız süreceğini belirtirken, vatandaşların da şüpheli durumları vakit kaybetmeden ihbar etmelerinin önemine dikkat çekti.