• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 29 Mayıs 2024 10:54

Bitez limanında kapasitesi artışına turizmcilerden sert tepki

Bitez limanında kapasitesi artışına turizmcilerden sert tepki
uğla’nın mavi bayraklı cennet koylarından Bitez’de 380 teken kapasiteli yat limanını en az 100 tekne daha kapasitesinin artışına tepki gösteren turizmciler 'ekmek yediğiniz denize ihanet etmeyiniz'dedi

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı mavi bayraklı Bitez koyundaki 380 tekne bağlama yat limanının belediye tarafından kapasitesinin 480 ‘e çıkarılacağını öğrene ve koyun bu kapasiteyi kaldırmayarak aşırı kirlilik oluştuğunu belirten turizmciler yat limanı önünde eylem ve basın açıklaması yaptı.

voyage otel


BU YAT KAPASİTESİNİ KOY KALDIRMAZ

 

BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği ) Başkanı Ömer Faruk dengiz ile üyelerin katıldığı açıklamada, yat limanı kapasitesinin olağan şartların dışında  hiçbir makamdan izin alınmadan kapasite artışına gidildiğini belirten AVUKAT Gizem Ulaş Efe “Bu Bitez otelcilerinin ve esnafının yaşam çığlığıdır, her yıl kapasitesi arttırılan yat limanı sığ koyda aşırı kirlilik yaratmakta bu kirlilik otellerin önüne kadar gelmektedir. Ve Bitez koyu geri dönülemez şekilde kaybedilmek üzeredir. 1980’li yıllarda günübirlik 3-5 teken bağlamak için yaplan  yer şu anda yat limanı oldu. Plansız, proğramsız koyun geleceğini düşünmeden hem doğan hem denizin hem turizmin geleceğinin tehlikeye atılmaması için her türlü hukuki girişimde bulunacağız. Gönül isterdiki meramımızı belediye başkanımıza makamında anlatabilelim. Bodrum için Bitez için denizlerimiz ve kıyılarımız için birlikte hareket edelim. Görüşebilelim. Tekne bağlamaya ihtiyaç var diye kaçak liman yapılırsa bu koyu kaybederiz, Kapasiteyi 500 tekneye çıkarmak bu koy için ölümcül bir adımdır” dedi.

 

TURİZMDE SEKTÖRLER BİRBİRİNE ZARAR VERMEMELİ


BODER Başkanı Ömer Faruk deniz ise 56 turistik tesiste 3800 yatak kapasitesinin bulunduğu cennet koyda otelcinin kirlilik nedeniyle can çekiştiğini belirterek “Turizmde hiçbir sektör birbirine zarar vermemeli. Sırf para kazanacaklar diye turizmciye geri dönülemeyecek zararlar verilmemeli. Dernek olarak Turizm Bakanlığı, Ulaştırma ve Çevre Bakanlığı’na müracaat ederk projenin durdurulmasını isteyeceğiz” diye konuştu.

 

EKMEK YEDİĞİMİZ DENİZLERE İHANET ETMEYELİM

 

Turizmci Engin Olcay ise “Hem tekne sahibiyim hem otelci. Tam 40 yıldır bu denizcilerden koydan ekmek yiyoruz. Denize ve turizme ihanet etmeyelim. Kapasite arttıracağız diyerek otelleri sahili sintine atıkları, pislik ve akaryakıt atıkları ile durdurulmasına izin verilmemeli. Turizmcinin bugün isyanın hem belediye hem ilgili makamlar duymalı” dedi.

Basın açıklaması sonrasında otelcilerle açıklamayı dinleyen belediye meclis üyeleri ile sert tartışmalar ve gerginlik yaşandı.