• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 18 Mart 2022 13:41

Bitez'de Yol ve Alt yapı fiyaskosu! Yaya kaldırımdan, araç yoldan zor geçiyor

Bitez'de Yol ve Alt yapı fiyaskosu! Yaya kaldırımdan, araç yoldan zor geçiyor
aklaşık 6 aydır süren çalışmalar, düzensizlik, koordinasyonsuzluk ve gerekli tedbirlerin alınmaması ile Bitez halkına ve esnafına zor günler yaşattı.

Bitez'in ana caddesi olan Adliye caddesinde Bodrum Belediyesi ve AYDEM tarafından 6 aydır yürütülen alt yapı çalışmaları tam bir fiyasko ile sonuçlandı. 2021 Kasım ayında AYDEM'in elektrik nakil hatları ve aydınlatma direkleri için başlattığı çalışma ile birlikte Bodrum Belediyesi tarafından kaldırım ve yok çalışması başlatıldı.

voyage otel

 

Yaklaşık 6 aydır süren çalışmalar, düzensizlik, koordinasyonsuzluk ve gerekli tedbirlerin alınmaması ile Bitez halkına ve esnafına zor günler yaşattı. Sabırla çalışmaların bitmesini bekleyen Bitez halkı, AYDEM tarafından aydınlatma direklerini ve Bodrum Belediyesi tarafından yapılan kaldırım çalışmalarını görünce büyük hayal kırıklığına uğradı.

 

3 km lik, Adliye sokağın sadece 1.2 km lik kısmının kaldırım çalışması 6 ay da tamamlandı. Aydınlatma direklerinin, tamamlanan kaldırımların yürüyüşü engelleyecek şekilde kaldırımın tam ortasında kaldılar. Kaldırım taşları virajlarda köşeli olarak yapıldığından şimdiden araçların sürekli çarpması ile lastik siyahına büründü. Kaldırım ölçüleri esas alınıp, yol ölçüsü ihmal edildiğinden 2 araç yan yana geçemez hale geldi.

 

Eski yol şeritlerinin köşeli kaldırım altında kaldığı gözlendi

 

Bitez halkı ve esnaf, yazın yaşanacak, araç ve mobilet trafiğine trajik kazaların meydana geleceğinden korkuyor. Aylardır süren çalışmalar sonrası ortaya çıkan harfiyat ve eski direkler ise bitezin ana cadde kenarlarına terk edildiğinden  "Destinasyon Bitez " diye Bodrum Belediyesi tarafından tanıtım çalışmaları yapılan Bitez'e yakışmayan görüntüler oluşturuyor.