• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 02 Şubat 2021 13:39

Bir Sevdadır Bodrumspor 

Bir Sevdadır Bodrumspor 
Bodrumspor, 90 yıllını geride bıraktı.  Endüstriyel futbola boyun eğmeyen Bodrumspor, büyük gücünü de buradan yani amatör ruhunu korumasından aldı. Kent ile sıkı bir bağ kuran Bodrumspor’un başarı sırrı ise ter, emek, inanç, sevgi, dayanışma..

Bodrumspor, 90 yıllını geride bıraktı.  Endüstriyel futbola boyun eğmeyen Bodrumspor, büyük gücünü de buradan yani amatör ruhunu korumasından aldı. Kent ile sıkı bir bağ kuran Bodrumspor’un başarı sırrı ise ter, emek, inanç, sevgi, dayanışma.. Bodrum’a  katkı sunmak için yola çıkan EGE ALTERNATİF GAZETESİ  başarılarla dolu maziye duyarsız kalmadı ve Bodrumspora özel bu haberi hazırladı..

voyage otel

 

EGE ALTERNATİF/ Ayhan KARAHAN - Bodrumspor futbol takımının 90. Kuruluş yıldönümü, pandemi sürecine rağmen unutulmadı. Bodrumspor, 1950-1960 ve 1963-1968 yılları arasında ilçede belediye başkanlığı da yapan Derviş Görgün tarafından 1931 yılında kurulmuştur. Görgün aynı zamanda Bodrumspor’da futbol oynuyordu. Kulübün kuruluştaki sarı-kırmızı olan forma rengi, daha sonra yeşil-beyaz olarak değiştirilmiştir. 2016-2017 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige yükselen Bodrumspor ligin üst sıralarını zorlamaktadır. 2020'nin Aralık ayında kulüp belediye bünyesinden çıkartılıp şirketleşerek Bodrumspor A.Ş. adını aldı.


BUGÜNLERE KOLAY GELİNMEDİ

 

Bodrumspor Başkanlığını 5 dönemdir yürüten Rıza Karakaya kuruluş yıldönümünde şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle 90. Kuruluş yıldönümümüzü zor ve talihsiz bir dönemde karşıladık. Pandemi sürecinde kutlamalar, şenlikler yapmamız elbette söz konusu değildi. Ama umarım kısa süre sonra buruk kalan sevincimizi daha sağlıklı koşullarda yaşarız. Bodrumspor elde ettiği sonuçlarla ilçemizin moral kaynağı olmaya devam etmektedir. Hedefleri olan bir kulübüz. Şimdiki hedefimiz PTT 1. Ligdir. Umarız Bodrum’a bu sevinci yaşatırız” görüşlerine yer verdi.

 

Bodrumspor’un uzun zaman yöneticiliğini yapmış olan ve Altınorduspor’un efsanevi futbolcularından ve hali hazırda Bodrumspor Denetleme Kurulu üyesi Dinçer Özkeskin ise; ”90. Kuruluş yıldönümümüz salgın nedeniyle; hakkedilen şekilde anlamlı kutlanamadı. Ama Bodrumspor sevgisi tek bir güne, kuruluş yıldönümlerine sığdırılamayacak denli büyüktür. Bugünlere kolay gelinmedi. İleride daha büyük başarılara hep birlikte imza atacağımıza inanıyorum. Bodrumspor aynı zamanda köklü bir gelenektir. Bu geleneğin içinden eski Belediye Başkanlarımızdan Emin Anter (Kaleci olarak), Derviş Görgün (Forvet olarak) ter akıtıp geçmişlerdir. Bu nedenle Bodrumspor’u sadece bir futbol takımı olarak gören yanılır. Bir sevdadır Bodrumspor ve bizzat Bodrum’dur” diyerek duygularını paylaştı.

 

KANBER: BODRUMSPOR HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR

 

Bodrumspor’un kuruluş yıldönümünü unutmayan İYİ Parti Bodrum İlçe Başkanı Nevzat Kanber: “Bodrumspor, ilçemizde siyaset üstü önem taşıyan özelliktedir. Halkımızın ortak değeridir. 90 yıldır olduğu gibi; bugünde Bodrumspor yarımadamız topraklarında köklerini muhafaza edecek, ayakta kalmaya da devam edecektir. 90. Kuruluş yıl dönümüzde hepimiz doğaldır ki; pandemi burukluğu yaşıyoruz. Bu felaketi elbirliği ile, dayanışma ile aşacağız. Bodrumspor bu kötü dönemimizde de aynı zamanda moral değerimiz olma işlevini görmektedir. Kulüp Başkanımızdan, malzemecisine, top toplayıcısına değin herkes bilsin ki; asla yalnız yürümeyecekler. Hiç kimsenin 
Bodrumspor’un köklerini yarımadamızın bereketli topraklarından koparmasına da müsamaha göstermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi. Bodrum sosyal, siyasal yaşamının önemli, renkli isimlerinden; aynı zamanda Bodrumspor forması ile basketbol sahalarında ter akıtmış ve uzunca bir dönem başkanlık yaptığı süreçte katkıları unutulmayacak olan Semih Nalbantoğlu: “ Eski Başkan olarak Bodrumspor’umuzun 90. Yılını kutlar; Başkanımıza, yönetim kurulumuza Kulübümüzün tüm branşlarında görev yapan antrenörleri ile teknik ekiplerimize ve sporcularımıza başarılar dilerim. Kardeşlerimiz bizlerden devir aldıkları kulübümüze yeni branşlar ekleyerek; başarıları ileriye götürüyorlar. İnşallah kulübümüz nice yüzyıllar görür. Bizlerde ömrümüz boyunca, hep birlikte kulübümüze yardımcı olur ve gurur duyarız” ifadelerini kullandı. 


DURAN ÖZTÜRK: ENDÜSTRİYEL SPORA TESLİM OLMADIK 

 

Bodrumspor forması ile 15 yıl ter döken, kulübün unutulmaz futbolcularından Duran Öztürk duygularını; “Pandemi süreci hayatın her alanına olduğu gibi, yeşil sahalara da gölgesini düşürdü. Bu sıkıntılı dönemi toplumsal dayanışma ile en hafif bir şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Bodrumspor bizim dönemimizde de, şimdi de endüstriyel futbola boyun eğmedi. En büyük gücünü de buradan yani amatör ruhunu korumasından aldı. Bodrumspor’un kent yaşamına sosyal, kültürel, ekonomik anlamda tartışılmaz katkıları var. Bodrumspor’un bugün geldiği nokta, bizlere gümüş bir tepsi içersinde sunulmamıştır. Bu başarıda ter, emek, inanç, sevgi, dayanışma vardır. Bunun kıymetini bileceğimize olan inançla Bodrumspor’un 90. Kuruluş Yıldönümünün sadece Bodrum’a değil, ülke sporseverlerine ve spor camiasına da kutlu olmasını diliyorum” diyerek ifade etti.  

 

 

TRİBÜNDEN DE SES VAR

 

Bodrumspor’un futbol ve diğer branşlardaki başarılarında tribün desteği hayati önem taşımıştır. Bodrumspor’un trübün lideri ve Asi Tayfa taraftar grubunun kurucusu Doğan Yaldır da: “Elbette bu koşullarda bir 90. Yıl hayal etmemiştik. Bu vesile ile ilçemizde ve ülkemizde Covid 19 nedeni ile yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Öncelikle tribün ile sahanın içi bir bütündür. Birinin eksikliği durumunda aksayan bir görüntü ortaya çıkar. Bu durumda başarıya koşulmasında sorun yaratır. Gazi Mustafa Kemal sporcuya 3 önemli anlam yüklemiştir. ‘Zeki, çevik ve ahlaklı oluş…’ Bu oldukça önemlidir. Ayrıca sporda ahlaklı oluşu, centilmenlikle ifade etmek mümkün. Bizler bu yönüyle sporun kardeşliğe, dostluğa hizmet etmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlçemize gelen rakip takım oyuncu ve seyircilerini Bodrum’a ayak basışlarından, Yokuşbaşı’ndan çıkışlarına değin dostlukla karşıladık ve uğurladık. Onların kendilerini adeta evlerinde hissetmeleri için maksimum özeni gösterdik. Yeşil sadece hayatın, doğanın; beyaz ise aklığın ve duruluğun rengi değildir. Yeşil-beyaz aynı zamanda sporda barışın rengidir. Bodrumspor’u yürümüş olduğu bu ışıklı yolda asla yalnız bırakmayacağız” dedi. Bodrumspor yöneticileri pandemi süreci sona erdikten sonra; tüm yarımada yaşayanlarını da kapsayacak bir katılımla, ilçemize yakışan bir kutlamaya hazırlandıklarını ifade ettiler.