• Nevavprestij
KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 22 Nisan 2024 15:06

Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal

Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal
Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu öğrenci ve öğretmenleri, ‘Bir Aydınlığın Adıdır Mustafa Kemal’ gösterisini 10’uncu kez sergiledi.

Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde sergilenen halk oyunları gösterisine Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Cem Köylü, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Günay Çınar, okul müdürü Emin Geçin, veliler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 

voyage otel

 


Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Türkiye Cumhuriyeti’ni ne zorluklarla kurduğunu anlatan video gösterimiyle başlayan gösteri, öğrencilerin sahneye çıkmasıyla devam etti. 200 Öğrencinin Türkiye’nin farklı bölgelerinden halk oyunları sergilendiği gösteriyi izleyenler hem duygulandı hem de doyasıya eğlendi. 

 


Cumhuriyetin 100’üncü yılı için sanatçı Norm Ender’in bestelediği ‘Parla’ ile sona eren gösteri sonunda izleyiciler öğrenci ve öğretmenleri ayakta alkışladı. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit gösteri sonunda yaptığı konuşmada emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Gerçekten muhteşemsiniz Bodrum’a yakıştı. Ulu önder Atatürk’ü saygıyla anıyoruz bize bu ülkeyi hediye etti, bu ülkede yaşamamıza sebep oldu.” dedi.

 


Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkan vekili Hüseyin Cem Köylü, gösterinin sergilenmesinde ve hazırlanmasında emekleri olan okul öğretmenleri İlkem Karaçiçek ve Ayla Danacı Taşkan’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. 
Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu Müdürü Emin Geçin de yaptığı konuşmada, gösterinin gerçekleşmesinden dolayı Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ile Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’ye ve tüm katılımcılara teşekkür etti.
70 Dakika süren gösteri, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.