Beşiktaş, Trendyol Süper Ligde 2024-2025 sezonunu 62 puanla dördüncü sırada tamamladı. Siyah-beyazlılar, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da yönetim v
Beşiktaş, Trendyol Süper Ligde 2024-2025 sezonunu 62 puanla dördüncü sırada tamamladı. Siyah-beyazlılar, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da yönetim ve teknik adam değişiklikleri yaşadı. Kartal hem lig hem Türkiye Kupası hem de Avrupada istediğini bulamadı.
Trendyol Süper Ligde 2024-2025 sezonu dün oynanan müsabakalarla tamamlandı. Beşiktaş, 38 haftada oynadığı 36 maçta 17 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 yenilgi sonucu sezonu 62 puanla dördüncü sırada tamamladı. Rakip ağları 59 kez sarsan siyah-beyazlı takım, filelerinde ise 36 gole engel olamadı.
3 teknik adam takımın başına geçti
Sezona Giovanni van Bronckhorst yönetiminde başlayan Beşiktaş, Hollandalı teknik adamla 12si Süper Lig, 7si de UEFA Avrupa Ligi eleme ve grup aşaması ve 1 de Süper Kupa olmak üzere 20 maça çıktı. Bronckhorst, Avrupada 7 mücadelede 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşarken, ligde ise 6 galibiyet, 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı. Van Bronchorstun ardından teknik ekipte yer alan Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe takımın başına geçti. Süper Ligde 7 müsabakada 2 galibiyet, 4 berberlik, 1 mağlubiyet yaşayan Topraktepe, Avrupa Ligindeki tek maçında Bodo/Glimte 2-1 kaybederken, Türkiye Kupasında ise Sivasspor mücadelesinden 1-0 galip ayrıldı. Ardından takımı Norveçli teknik adamı Ole Gunnar Solskjaere emanet eden Kartal, sezonu 52 yaşındaki teknik adamla tamamladı. Ligde 17 müsabakaya çıkan Solskjaer idaresindeki Beşiktaş, 9 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Avrupa Liginde 2 maçta 1 galibiyet, 1 yenilgi yaşayan Ole Gunnar Solskjaerin takımı, Türkiye Kupasında da 3 karşılaşmadan 1 galibiyet, 1 mağlubiyetle ayrıldı.
Yönetim değişikliği yaşandı
Beşiktaşta geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezona da yönetim değişiklikleri ve seçimler damga vurdu. Dönemin başkanı Hasan Aratın istifa kararı almasının ardından İkinci Başkan Hüseyin Yücel başkanlık koltuğuna oturdu. Yücel de kulübün önünü açmak için olağanüstü seçimli genel kurul kararı aldı. 29 Aralık 2024 tarihinde gerçekleşen seçimde Hüseyin Yücel ve Serdal Adalı yarıştı. Adalı, 8 bin 901 oy alarak siyah-beyazlı kulübün yeni başkanı oldu.
Beşiktaş camiası, 11 Mayıs 2025 Pazar günü ise olağan seçimli genel kurul yaşadı. Bu kez mevcut başkan Serdal Adalı ile Gürkan Aksoy aday oldu. Adalı, rakibine büyük bir fark atarak 4 bin 648 oyla 3 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.
Derbilerde üstünlük kurdu
Süper Ligde geçtiğimiz sezonu derbi galibiyeti alamadan kapatan Beşiktaş, bu sezon ise tam tersine başarılı bir performans sergiledi. Fenerbahçeyi her iki maçta da 1-0lık skorlarla mağlup eden siyah-beyazlı takım, Galatasaraya ise deplasmanda 2-1 kaybederken, sahasında rakibini aynı skorla yenmeyi başardı. Bu sonuçlarla Kartal, oynadığı 4 derbiden 3 galibiyet çıkarmayı başardı.
Beşiktaş, aynı zamanda 2004-2005 sezonunun ardından Fenerbahçe ile Süper Ligde oynadığı iki maçı da kazanarak 20 yıl sonra bir ilki başardı.
Avrupa macerası
Beşiktaş, bu sezonki Avrupa macerasına Avrupa Ligi play-off etabından başladı. Bu turda İsviçre ekibi Lugano ile eşleşen Kara Kartal, dış sahada 3-3 berabere kaldığı rakibini evinde 5-1lik skorla geçerek Avrupa Ligi lig aşamasına adını yazdırdı. Siyah-beyazlılar, söz konusu süreçte konuk olduğu Ajaxa 4-0, Bodo/Glimte 2-1 ve Twenteye 1-0 yenilirken, Tüpraş Stadyumunda da Eintracht Frankfurta 3-1, güvenlik sebepleri nedeniyle Macaristanda oynadığı Maccabi Tel Avive de 3-1 kaybetti. Siyah-beyazlı takım, evinde Malmöyü 2-1, ligin güçlü takımlarından Athletic Bilbaoyu ise 4-1 mağlup etti.
Beşiktaş, Fransa deplasmanında Lyona karşı elde ettiği 1-0lık galibiyetle de dikkat çekti.
İstanbul ekibi, 36 takımın bulunduğu lig aşamasını 9 puanla 28. sırada bitirdi.
59 gol 14 farklı oyuncudan geldi
Kara Kartalın sezon boyunca ligde attığı 59 gol 14 farklı futbolcudan geldi. Siyah-beyazlıların ligdeki en skorer ismi 15 golle Ciro Immobile oldu. Immobileyi 12 golle Rafa Silva takip etti. Gedson Fernandes 7, Joao Mario 5, Ernest Muçi de 4 defa fileleri sarstı. Semih Kılıçsoy ile Milot Rashica 3er kez gol sevinci yaşarken, Mustafa Hekimoğlu 2, Emirhan Topçu, Oxlade-Chamberlain, Gabriel Paulista, Al-Musrati, Cher Ndour ve Keny Arroyo da 1er gol kaydetti.
Tüm kulvarlarda ise 19 golle zirvede yer alan isim yine Immobile oldu. Rafa 18 kez ağları havalandırırken, Gedson da 12 golle takımına katkı sağladı.
En çok süre alan Rafa Silva
Siyah-beyazlılarda hem ligde hem de Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası dahil olmak üzere tüm alanlarda en çok süre alan futbolcu Rafa Silvaydı. Portekizli oyuncu, Süper Ligde 35 karşılaşmada 3 bin 96 dakika sahada yer aldı. Rafayı, 34 mücadelede 3 bin 60 dakika ile Mert Günok takip etti. Gedson Fernandes de 34 maçta 2 bin 952 dakika siyah-beyazlı formayı terletti.
Beşiktaşın mücadele ettiği tüm alanları dahil ettiğimizde de ilk sıradaki oyuncu 49 müsabakada 4 bin 277 dakika ile yine Rafa Silva oldu. Gedson, 49 maçta 4 bin 223 dakikayla ikinci basamakta bulunurken, Arthur Masuaku 48 karşılaşmada 3 bin 991 dakika ile üçüncü sırada yer aldı.
Süper Kupa sezonun tesellisi oldu
Beşiktaşın, 2024-2025 sezonundaki tesellisi ise Süper Kupa oldu. Kartal, sezon başında geçtiğimiz sezonun Türkiye Kupası şampiyonu ünvanıyla, Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile mücadele etti. Siyah-beyazlı ekip, Atatürk Olimpiyat Stadyumunda oynanan maçı 5-0 kazanarak kupanın sahibi oldu.
Avrupa Ligi için üç eleme oynayacak
Kartal, önümüzdeki sezon Avrupa Ligine ikinci eleme turundan başlayacak. Siyah-beyazlılar, bu turda başarılı olması halinde önce üçüncü eleme turu ve ardından da play-offlara ismini yazdıracak.
Beşiktaş, tüm aşamaları kayıpsız geçerse de UEFA Avrupa Ligi lig aşamasında mücadele etmeye hak kazanacak.
Kara Kartal, play-offta elenmesi durumunda Konferans Ligi lig aşamasında yoluna devam edecek. Siyah-beyazlı takım, ikinci veya üçüncü eleme turlarında başarısız olursa Avrupa kupalarına erken veda edecek.