• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 27 Temmuz 2022 16:58

BESİAD'tan İstanbul Sözleşmesi Çıkışı 

BESİAD'tan İstanbul Sözleşmesi Çıkışı 
Nazlıoğlu “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirler ve uygulamalar caydırıcılık unsuları içermeden, kadının toplumun her alanda güvenle var olabilmesi, beklenemez" dedi.

Bodrum Esnaf ve Sanayici İş İnsanları Derneği (BESİAD) kadın üyeleri İstanbul Sözleşmesi ile ilgili kararlara tepki gösterdi, basın açıklaması yaptı.

voyage otel

 

Dernek Başkanı Neslihan Nazlıoğlu’nun yaptığı basın açıklamasına derneğin erkek üyeleride destek verdi. Nazlıoğlu açıklamasında İstanbul Sözleşmesi’nin, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshinin iptaline yönelik yapılan başvurular ve açılan davaların Danıştay tarafından reddedildiğini belirterek “Bu ret kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nin kadına yönelik şiddete karşı kazanımları genel bir bakış açısıyla kaybedilmiştir. İstanbul Sözleşmesi uluslararası bir sözleşme olması bakımından, uluslararası arenada Türkiye’nin güvenilirliği de zedelenmiştir” ifadelerini kullandı.

 

DANIŞTAY’IN KARARINI YENİDEN DEĞERLENDİRMESİNİ TALEP EDİYORUZ

 

Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için alınacak tedbirler ve uygulamalar caydırıcılık unsuları içermeden, kadının toplumun her alanda güvenle var olabilmesinin beklenemez olduğunu belirten Nazlıoğlu”Bu nedenle kadının iş dünyasına katılımının yükselmesi ve istihdama katkı sağlaması da beklenemez. Biz Bodrum Esnaf Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri olarak, İstanbul Sözleşmesi’nin feshinden dolayı, kadına yönelik şiddetin artışından endişe ediyor ve ülkemizin en itibarlı kuruluşlarından birisi olan Danıştay‘ın İstanbul Sözleşmesinin fesih edilmesini destekleyen kararını yeniden değerlendirmesini talep ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.