• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 15 Haziran 2023 13:59

Belediye eski İmar müdürü hakkında sürgün edildi’ iddiası

Belediye eski İmar müdürü hakkında sürgün edildi’ iddiası
Bodrum Belediyesi eski İmar Planlama eski müdürü ve en son sıfır atık ve iklim değişikliğinde mimar olarak görev yapmakta olan Bülent Bardak’ın, BOTAV eleştirdiği için görevinden alındığı iddia edildi.

TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, Bodrum Belediyesi geçmiş dönem İmar, Planlama Müdürü Bülent Bardak’ın mobing sonucu Mumcular Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne sürgün edildiğini açıkladı. Bardakçı’nın emekliliğine kısa bir süre kaldığı öğrenildi.

voyage otel

 

Geçtiğimiz hasta sonu Bodrum belediyesi işbirliğinde Bodrum Tanıtma Vakfı’nın organizasyonunda gerçekleşen ‘Bodrum arama konferansı’ gerçekleştirilmiş,  Bodrum’un sorunları ve geleceği masaya yatırılmıştı.

 

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum’da iki gün süren konferansa BOTAV Yönetiminde bulunan dev inşaat firma sahipleri katılmış, Kent Konseyi, Mimarlar Odası gibi meslek ve STK örgütleri de çağrılmamıştı.

 

Tepkiye neden olan konferans sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bardak, odalar, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının katılımcı olarak davet edilip edilmediğini sormuştu. Paylaşım sonrası Müdürü Bülent Bardak’ın mobing sonucu Mumcular Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde görevlendirildi.

 

 Bu gelişme üzerine TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu, bugün basın açıklaması yaparak Bardak’ın paylaşımları nedeniyle sürgüne gönderildiğini iddia etti. TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu adına açıklamalarda bulunan Mustafa Erdoğan, meslek odalarının çalışmaya dahil edilmemesini eleştirerek, “ Arama konferansı, ortak akıl, yol haritası ve geleceğe yönelik projelendirme hedefi ile yapılmıştır. Her ne hikmetse bu çalıştayda katılımcı demokrasiden bahsedilirken, TMMOB, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Kent Konseyi çağrılmamıştır. Bodrum'un sorunlarını ortak akılla çözeceğini söyleyen Sayın Başkan Bodrum'u rant kapısı gören, kıyıları yok eden, halkın denize girebileceği bir parça alan bırakmayanlardan akıl almaktadır.” Dedi.

 

 

Bardak’ın bilinçli olarak sürgün edildiğini söyleyen Erdoğan, “Belediye için de bu uygulamalara karşı çıkanlara ise mobing uygulanarak sürgün yolu reva görülmektedir. Bunun son örneği geçmiş Mimarlar Odası başkanlarımızdan, Bülent Bardak olmuştur.  İmar,  Planlama Müdürlüğü de yapmış mimar arkadaşımız Mumcular Tarım Hizmetler Müdürlüğüne sürülmüştür.” İfadelerini kullandı.

 

Yerel seçimler öncesi Bodrum’daki projelerin incelememsi ve denetlenmesi konusunda Başkan Aras ile yaptıkları protokolü hatırlatan  Erdoğan, “Seçilmeden önce ve seçildikten sonra, sayın Belediye Başkanı ile görüşmelerimizde TMMOB’a bağlı odalarca onaylanmadan, hiçbir projenin Bodrum Belediyesinden geçemeyeceğini söylemiştir. Bugüne kadar Bodrum halkının doğanın çevrenin zararında olan projeler, kapalı kapılar ardında mühendis, mimar ve şehir plancıları odalarının onayı olmadan uygulamaya konulmuştur. Aspat-Anthaven, Kaynar Mevkii, Usuluk Koyu, Gökburun-Cennet Koyu gibi projelereden bazılarını dava ettiğimiz halde, hatta kazandığımız davalara rağmen belediye gerekli uygulamaları yapmamış tam tersine Anthaven’a iskan vermiştir. TMMOB bileşen odaların temsilcileri olarak, geleceğe, çocuklarımıza miras olarak, Bodrum'u koruma azmimizi, kararlığımızı ve mücadelemizi bırakacağız.” Diye konuştu.