• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 15 Şubat 2024 09:59

Belediye, çalışanlarını mutlu etti

Belediye, çalışanlarını mutlu etti
Bodrum Belediyesi ile Bodrum – İş Sendikası arasında toplu sözleşme görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Bodrum Belediyesi’ndeki en düşük maaş 38 bin TL oldu

İmza töreni Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlendi, törene Bodrum Belediye Başkanı ve CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ile Muğla Şube Başkanı Ender Akbay ve belediye çalışanları katıldı.

voyage otel

 

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul CHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Tamer Mandalinci’ye seslenen konuşmasında “Tamer Başkanım, ben buradan söylüyorum, sizinle Bodrum’da sözleşme imzalayacağız. Sakın bana bu iktidarın çakma enflasyonunun altında bir rakam söylemeyin. Seni Bodrum Belediye Başkanı, Ahmet Başkanı da Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapmak için bu arkadaşlarım sanki kendi çocuğunu, oğlunu, kızını, kendisini, eşini belediye başkanı yapacakmış gibi çalışacak. Biz bunu yapacak, bu masada da o alın terimizin hakkını alacağız. Hak etmeden hiçbir şey istemiyoruz. Hak edeceğiz.” dedi.

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ise konuşmasında belediye personellerini enflasyon karşısında ezdirmediklerini ve asla ezdirmeyeceklerini belirtti. Aras sözlerine şöyle devam etti ''Yerel yönetimlerin bu konuda üzerine düşen ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin hayatını iyileştirmek bizim önceliğimiz. Ulaşım maliyetini harcama kaleminiz olmaktan çıkarttık. Tüm personele servis hizmeti sağladık. Enflasyon canavarına karşı sizinle birlik olduk. Enflasyon oranının üzerinde artışlar yaptık. 2022-2023 döneminde ara zamlar yaptık. Son sözleşmeye bunu ekledik. Artık 3 yıl boyunca Temmuz ayında enflasyon oranına göre maaşınız artacak. Ayrıca Temmuz-Aralık arasında gerçekleşen enflasyon oranına göre yılsonu zammı yapılacak. 2021’de işçilerimizin alın terini korumak için sözleşme tarihini öne alarak maaş artışlarını erkene çekmiştik. Bu yılın başından itibaren enflasyon karşısında emeği korumak için enflasyon oranına göre yevmiyelere zam yaptık. Alın teri nedir biliriz. Ev geçindirmek nedir biliriz. Önümüz Ramazan, 11 ayın sultanı. Bu kriz zamanında bayramların da tadı olmuyor. Ama bir nebze sizi rahatlatmak için daha önce Toplu İş Sözleşmesinde yer almayan Bayram Yardımını hem Ramazan hem Kurban bayramlarında ödenmek üzere sözleşmeye eklediğimizin müjdesini vereyim. Zor günlerinizde yanınızda biz varız. Sosyal yardımlarımızı yeniden gözden geçirdik. Daha önce 4.400 TL’den olan yardım paketi net 7 bin 469 TL’ye yükselttik. Sözleşme süresi boyunca sosyal yardım paketlerine ve diğer tüm parasal desteklere yılsonlarında yıllık enflasyon + %5 oranında artış yapılacak. Önce iş güvenliği diyoruz. İş riski ve sorumluluk gerektiren işleri yapan çalışanlarımızı gözettiğimizi biliyorsunuz, bu kapsam sözleşmede eğitim teşviklerinde önemli artışlar sağladık. Sorumluluk ve ikramiyelerimiz hariç en düşük ücretimiz 42 bin TL’ye çıkarttık. Toplu iş sözleşmesi devam eden Kültür A.Ş. ve Personel A.Ş.’de sorumluluk ve ikramiyeler hariç en düşük ücret 38 bin TL’ye çıkartıyoruz. Ekonomideki gidişatı görüyor, gelecek kaygısını yüreğimizde duyuyoruz. Memleketimin insanları derin yoksulluğa mahkum edilmemeli. Yoksulluğa mecbur değiliz. Üreten biziz, yöneten hepimiz olacağız. Cennetten bir köşe olan Muğla’mızı sizin elleriniz üzerinden yükselteceğiz. Bodrum size, siz bize emanetsiniz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı uğurlu olsun.”

 

Maaş artışının ardından büyük sevinç yaşayan Bodrum Belediyesi çalışanları uzun Ahmet Aras’ı ayakta alkışladı. Konuşmaların ardından sözleşme imzalandı.