• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 17 Nisan 2020 13:42

Belediye başkanı’nın totemi kaldırıldı! Bodruma rant için yapılan The Bo Viera Projesi’nin totemi duruyor  

Belediye başkanı’nın totemi kaldırıldı! Bodruma rant için yapılan The Bo Viera Projesi’nin totemi duruyor  
Bodrum’un ekosistemine ve doğal bitki örtüsüne zarar verecek  olan projeye imza atan  Besa Grup’a ait  totemler halen duruyor.

Bodrum’un ekosistemine ve doğal bitki örtüsüne zarar verecek  olan projeye imza atan  Besa Grup’a ait  totemler halen duruyor. Salih Bezci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Besa Grup ait The Bo Viera Projesi’nin totemleri Yalıkavak-Bodrum ve Yalıkavak-Gündoğan yol güzergâhı boyunca görüntü kirliliğine neden oluyor.
 

voyage otel

Haber Merkezi -  Bodrum Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı önlemler almaya devam ederken, bir yandan da belediye hizmetlerinin aksamaması için çaba sarf ediyor. Totem ve tabela kirliliğini ortadan kaldırmak için  geçtiğimiz haftalarda, ilçe genelinde çalışma başlatan Bodrum Belediyesi, onlarca tabela ve totemi kaldırdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkımlar istenen The Boviara,İnci Otel,Nef,Deniz Gyo,Türkyap gibi firmaların totemlerinin durması halktan tepki çekiyor.Bodrum Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan Kent Estetiği Çalışma Grubu ve Bodrum Belediyesi işbirliğinde totem tabela kirliliğine karşı gerçekleştirilen mücadelede vatandaşların takdirini kazandı.


Belediyenin başlattığı çalışma kapsamında yine bir çok firma duyarsız kalmayarak geçtiğimiz günlerde firmalarına ait totemleri kendileri kaldırmıştı. Kent estetiği için başlatılan bu çalışmaya gölge düşüren firmalar da bulunuyor. Bodrum’un ekosistemine ve doğal bitki örtüsüne zarar verecek  olan projeye imza atan  Besa Grup’a ait  totemler halen duruyor. Salih Bezci’nin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Besa Grup ait The Bo Viera Projesi’nin totemleri Yalıkavak-Bodrum ve Yalıkavak-Gündoğan yol güzergâhı boyunca görüntü kirliliğine neden oluyor. Besa Grup’a ait yaklaşık 5 adet totem ve tabela bulunuyor. Görüntü kirliliğine neden olan tabelaların ne zaman kaldırılacağı merak konusu oldu.
 
 

Başkan Aras, kendi totemini kaldırmıştı
 

Bodrum Belediyesi, Başkan Ahmet Aras'ın talimatıyla totem tabela kirliliğine karşı mücadelede örnek olması amacıyla, Bodrum girişinde bulunan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın “Hoş Geldiniz” mesajının yer aldığı totem, Bodrum ve Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kaldırılmıştı. Başkan Aras, “Bu zor dönemde her şeye rağmen, totem ve tabela kirliliği olmak üzere, sezon öncesinde Bodrum’un silüetine zarar veren ve görüntü kirliliği yaratan unsurlara müdahalemiz devam ediyor. Biz Belediye olarak attığımız her adımda, aldığımız her kararda yol göstericiyiz. Firmalarımızın da bu sürece duyarlı olması bizi mutlu ediyor. Mevzuata aykırı ve görsel kirliliğe neden olan tüm tabela ve totemler kaldırılana kadar bu uygulamamız devam edecek”ifadelerini kullanmıştı.

 


 
İlçede kamuoyundan gelen yoğun talepler üzerine harekete geçen Ege alternatif Gazetesi, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın toteminin kaldırılmasına rağmen  Besa Grup’a ait totem ve tabelaların kaldırılmamasının altındaki nedenini gündeme getiriyoruz.Halkımız Bodruma rant amaçlı yapılmış bu şirketlerin totemlerinin kıldırılmasını istiyor.