• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 27 Temmuz 2020 14:25 Haber Girişi : 27 Temmuz 2020 14:28

Bayram öncesi vatandaşlara hesap tuzağı! Listede Bitez Dondurma'da var!!!!

 Bayram öncesi vatandaşlara hesap tuzağı! Listede Bitez Dondurma'da var!!!!
Ayrıca Ortakent yalıda aralarında 600 metre uzaklık bulunan Bitez Dondurmaya ait yerlerde bile fiyatlar farklı. Vatandaşlar faklı fiyat tarifesine itiraz edince kasa görevlisi “Fiyatların ben belirlerim,  yetki bendedir”  ifadelerini kullandı

Ürettiği dondurma ile bir Bodrum markası olan Bitez Dondurma bayramı öncesi haraketliliğini fırsata çevirdi.  Bir hafta önce topu 4 lira olan dondurma 4,5 tl oldu. Ayrıca Ortakent yalıda aralarında 600 metre uzaklık bulunan Bitez Dondurmaya ait yerlerde bile fiyatlar farklı. Vatandaşlar faklı fiyat tarifesine itiraz edince kasa görevlisi “Fiyatların ben belirlerim,  yetki bendedir”  ifadelerini kullandı.

voyage otel

 

Haber Merkezi - Pandemi nedeniyle durgun geçen turizm sezonu Kurban Bayramı öncesi hareketlendi. Özellikle geçtiğimiz hafta sonu sahiller doldu taştı. Her sene olduğu gibi bazı işletmeler keyfi uygulamalarla hareketliliği fırsat çevirdi.  Bu işletmeler arasında adı geçen Bitez Dondurma’nın olması ise şaşkınlık yarattı. Bir Bodrum markası olan Bitez Dondurmaya ilişkin iddialar tepkilere neden oldu. Bitez Dondurmada vatandaşları isyan ettiren olay Bitez Dondurma’nın Ortakent -Yahşi Mahallesi Yalı Caddesindeki şubesinde meydana geldi. İddiaya göre Uğur Arslan adlı vatandaş yakın arkadaşlarıyla Bitez Dondurma giderek oturdu. Bir süre burada oturan Arslan ve beraberindeki arkadaşları  hesap öderken yüksek bir hesapla karşılaştılar. Hesabın neden bu kadar yüksek olduğunu sordukları kasa görevlisi dondurmaya zam yapıldığını söyledi. Sert bir üslup kullanan kasiyer “Fiyatı ben belirlerim, topu 4,5 tl. Geçen sene topu 4 tl iydi” ifadelerini kullandı. Arlan ve arkadaşları olayın fazla büyümemesi için mekandan ayrıldılar.

 

Yaşanan olaya ilişkin gazetemize konuşan Uğur Arslan ve arkadaşları , keyfi uygulamaya tepki gösterdiler. Kendisinin de bir özel firmada finasn sorumlusu olduğunu belirten Uğur Arslan, “Yaşadığımız olay karşısında hayrete düştük. Dün akşam saat 23.00 civarında arkadaşlarımla her zaman gittiğim Bitez Dondurmaya oturduk. Bir süre oturduktan sonra kaktık hesabı öderken talihsiz olay yaşandı. Bitez Dondurmaya yakışmayan politikalar bunlar. Uzunca bir süredir Bitez Dondurmanın müşterisiyim. Sürekli gittiğim ve bildiğim bir yer. Daha beş gün önce gittim ve dondurmanın ne kadar olduğunu biliyorum. Çünkü hesabımı kendim ödüyorum. Bir iki gün önce topu 4 tl satılan dondurma bayram öncesi fırsata çevrilerek 4,5 yapılmış. Üstelik olayın yaşandığı mekanın birkaç cadde ilerisinde yani Begonvil Caddesindeki Bitez Dondurmada fiyatlar 4 tl. Aynı işletme ve yakın iki şubede nasıl farklı fiyat uygulanır. Bu tavır Bodrumumuza zarar veriyor. Burada önemli olan kurumsal bir vizyon ve müşteri memnuniyetidir. Ama Bitez Dondurma bunu çiğnemiştir. Bayram öncesi haraketliliğini fırsata çevirmenin peşindedir. Burada açık bir şekilde keyfi uygulama vardır. Sezona girerken firma zaten fiyatlarını güncellemişti. Şimdi sezon ortasında fiyat güncellemesi etik değil hele bayram öncesi hiç değil” ifadelerini kullandı

 

Kasiyer müşteriyi azarladı iddiası


Yüksek hesabın yanı sıra kasiyerin üslubundan da şikayetçi olan Arslan, “Her şeyi bir kenara bıraktık. Hesabın yüksek olduğunu ve bunun nedenini sorduğumuz kasiyer görevlisi sert çıkıştı. Resmen azarladı. Üstelik bizimle konuşurken maske bile takmayan kasiyer “fiyatı ben belirliyorum, istediğim fiyatı koyarım o fiyat geçen senenin fiyatıydı” dedi. Böylesi bir kuruma yakışmayan üslup kullanıldı. Bizler hayrete düştük. Daha fazla itiraz etseydik olay farklı yerlere giderdir. Ayrıca mekanda korona tedbirleri yetersiz. Masalar dip dibe konulmuş. Burasın her yönüyle denetimlerden geçmesini talep ediyorum. Ayrıca hesabımızın tutarına herhangi bir adison veya fiş verilmedi bize” dedi.