• Nevavprestij
EGE Düzenleme Tarihi : 10 Ekim 2020 12:06 Haber Girişi : 10 Ekim 2020 12:08

Bayraklı'da eba'ya destek: eğitime destek için tvbek projesi hayata geçiyor!

Bayraklı'da eba'ya destek: eğitime destek için tvbek projesi hayata geçiyor!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 500 günlük görev süresindeki çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 'Bayraklı'da Güzel Şeyler Oluyor' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Sandal, "Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve Smyrna Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkması gibi 5 temel soruna odaklandık. Ekonomiz krize ve pandemiye rağmen 250 milyonluk borcun 133 milyonunu ödedik" dedi. Başkan Sandal, eğitimde EBA'ya destek olarak TVBEK projesini de hayata geçireceklerini söyledi.

voyage otel

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, görev süresinde geride bıraktığı 500 gün içerisindeki çalışmalarla ilgili sunum yaptı. Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir Milletvekilleri Atila Sertel ile Sevda Erdan Kılıç, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, CHP ilçe örgütü ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunum öncesi Bayraklı'da gerçekleştirilen hizmetlerle ilgili bir tanıtım filmi izlendi. Daha sonra konuşan Başkan Serdar Sandal, Bayraklı'da “Kent kimliği, altyapı, yoksulluk, eğitim ve Smyrna Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkması” gibi 5 temel soruna odaklandıklarını söyledi. Sandal sözlerini şöyle sürdürdü:

133 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK: “Bunun için hazırlık olması gerekiyordu. Tüm paydaşlarımızla barışık olmamız gerekiyordu. Büyükşehirle ilişkilerimiz tam istediğimiz seviyede. Bayraklılı yurttaşların menfaatleri için herkesle barış içerisinde olacağız. Muhtarlarımızın öncülüğünde bir Bayraklı inşa etmeyi planlıyoruz. STK'larla vatandaşlarla el ele Bayraklı'yı yeniden inşa etmek istiyoruz. İsrafla mücadele ettik. İhaleleri canlı yayınlayarak ana birkaç kalemde ortalama aylık 3,5 milyonun üzerinde kazanım sağladık. Ekonomik kriz vardı ve sonrasında pandemi ortaya çıktı. 250 milyon borcun 102 milyonu bankalara olmak üzere 133 milyonunu ödedik.

ÇOCUK KENTİ: Kent kimliği ile ilgili Ulu Önderimize saygımızdan Bayraklı'nın dünya çocuk kenti olmasını tasarladık. Tarihsel mirasa sahip çıkıp sonraki kuşağa aktarmayı planlıyoruz. Doğançay'a Dünya Çocuk Kenti'ni kurmayı istedik. Dünyanın bütün çocuklarını gençlerini Bayraklı'ya çağırmayı hayal ediyoruz.

PIRIL PIRIL: 60 hektar alanda Çay Mahallesi'ne kadar uzanan bölgeyi pilot bölge olarak görüyoruz. Yeni bir kent merkeziyiz. Onur Mahallesi, Yamanlar ve Nafiz Gürman ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladık. 123 bin 770 ton asfalt serimi yaptık, 24 bin 534 metrekare parke taşı döşedik. İZSU ile birlikte kötü koku ve su baskınlarını bitirdik. 31 parkımızı yeniledik, pırıl pırıl spor komplekslerimiz var.

KENT ENVANTERİ: Büyükşehir Belediyesi, 140 milyon civarında yatırım yaptı Bayraklı'ya. Kentin üçte biri yoksul mahallelerden oluşuyor. İki önemli etken var, biri Kent Envanteri ile hizmeti doğru yerlere ulaştırmak ve bunun sürekliliğini sağlamak.

500 KADINA İŞ: Gıda Bankası ile 21 bin aileye ulaştık. Kadın Kooperatifini canlandırarak, iş kıyafetlerinin tamamı için gerekli çalışma başlattık. 500 kadının iş olanağına kavuşmasını sağlayacağız.

BELEDİYE DERSHANESİNDEN TÜRKİYE 29. ÇIKTI: Öncelikli işlerimizden biri eğitim. Yurttaşlara söz verdik. Başkanlığımız sürecinde bir kişi yatağa aç giriyorsa, bir öğrenci maddi sıkıntılar nedeniyle eğitimini aksatıyorsa o koltuk bize haram olsun demiştik. Bir belediye dershanesinden bir öğrenci Türkiye 29.'su oldu.

EBA'YA DESTEK: TVBEK projesini başlatıyoruz. İnterneti, tableti olmayan çocuklarımızı düşünerek hafta içi her gün sabah Bayraklı Belediyesi'nin gönüllü öğretmenleriyle EBA'ya destek bir projeyi hayata geçiriyoruz.

KENT MEYDANI: Beş bin yıllık Smyrna atıl olarak duruyor. Denizden, Sevgi Yolu'ndan Smyrna'ya tüm çevre düzenini sağlayıp yeni bir cazibe merkezi oluşturmak. Çalışmaları tamamladık, Sevgi Yolu'nu yeniden düzenleyeceğiz. Yeni bir kent meydanı edineceğiz. Başarılı olabilirsek bir kent müzesi de edineceğiz. Haşim İşcan Sevgi Yolu'nu sevgi yoluna dönüştürerek marka haline getireceğiz.

MEŞALE İZMİR'DEN YANACAK: CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş da Bayraklı’da toprakları deniz kokan, tarih kokan sosyal belediyecilik anlayışıyla var olduklarını belirterek, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için üzerimize düşeni yaptık. Sayın Başkanımız Serdar Sandal'a ve bu değerli çalışmalara katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'e teşekkürlerimi sunuyorum. Daha aydınlık bir Türkiye için İzmir'den meşaleyi yakacağımızı biliyorum.

YÜCEL'DEN TEŞEKKÜR

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de "Bu kalabalık çok değerli. Pandemi nedeniyle kısıtlı katılım olsa da bu kitleyi burada görmek önemli. Bir buçuk yıldır belediye başkanımız ve ekibi Bayraklı'da neler yaptı, hangi projeleri geliştirdi. Örgütümüze ve ittifak ortaklarımıza anlatmaları çok önemli. Türkiye'nin demokrasi ve adalet ihtiyacı var. Bayrağımız, Mustafa Kemal Atatürk var. Bölünmez bütünlüğümüz var. Kim olursa olsun bu konuda hassasiyeti olan herkesi kendi çatımız altında örgütlemek zorundayız. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Yoksulluğu sürdürmekle siyasi hayatlarını devam ettirme çabasında olan bir iktidar var. Tüm çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.