EGE Haber Girişi : 30 Mart 2020 19:42

Başkan Soyer’den sokağa çıkma yasağı önerisi!

Başkan Soyer’den sokağa çıkma yasağı önerisi!
İzmir’de Vali Ayyıldız’ın başkanlığında toplanan pandemi kurulunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’den sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine yönelik bir talep geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs ile mücadelede alınan ek önlemleri duyurmasının ve illerde pandemi kurullarının oluşturulmasının ardından İzmir’deki zirve gerçekleşti.  İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de katıldı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe’nin de yer aldığı zirvede ayrıca vali yardımcıları, ilgili müdürler, askeri komutanlar, üniversite rektörleri, hastanelerin başhekimleri, oda başkanları, yargı mensupları bulundu.

voyage otel

 

3 ODANIN TOPLANTILARDA OLMASINI İSTEDİK

Egedesonsöz'e konuşan Başkan Soyer toplantı sonrasında yaptığı bilgilendirmede, “Verimli güzel bir toplantıydı. Bütün kurumlardan haberdar olduk böylece. Diğerlerinin ne yaptığıyla ilgili de haberimiz oldu. Bu çok değerli bir şey. Herkesin sonuçta İzmir için birlikte çalışıyor olması ve birbirinden haberdar olması son derece kıymetli. Bu toplantının katılımcı sayısının da büyütülmesine dair bir iradesi var vali beyin. Biz de tabip odası, eczacılar odası, gıda mühendisleri odasının toplantılara katılmasının uygun olacağını ifade ettik. Sonuçta sayın Vali Bey bu kurulun başında ve kurul koordinasyonunu sağlıyor” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİR’DEN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI TALEBİ!

 

Soyer, “ Sokağa çıkma yasağıyla ilgili talebimiz oldu. En azından bir süre, 1-2 hafta, ne kadarsa… Yayılımın engellenmesiyle ilgili yapılabilecek en kati çözümün bu olduğunu düşünüyoruz. Bunun dışında da birçok önerimiz oldu, Vali Bey’in takdirindedir” diye konuştu.