• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 24 Kasım 2022 13:04

Başkan Kalkanlı eğitim yardımları için çağrıda bulundu

Başkan Kalkanlı eğitim yardımları için çağrıda bulundu
Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı.

voyage otel

 

Başkan Kalkanlı, mesajında, “Büyük Önderimiz, “ Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister”  diyerek seslenmiştir öğretmenlerimize, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.  Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır adeta eğitim neferlerine vasiyetini açıklamıştır.

 Değerli öğretmenlerimizin gününü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygı ile anıyor, emekli ve görevinin başında bulunan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum” dedi.

 

Bodrum Vanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İshak Kalkanlı, 24 Kasım Öğretmenler mesajının yanı sıra derneğin eğitime yönelik desteklerine ilişkin de açıklama yaptı. Bodrum Vanlılar Derneğİ olarak durumu yetersiz başarılı öğrencilerin desteklenmesi noktasında çalışmaları olduğunu ifade eden Kalkanlı, dernek bünyesinde öğrencilere eğitim bursu verdiklerini de aktardı. Eğitm bursunun yanı sıra Van başta olmak üzere bir çok okula yönelik  giyim, kırtasiye yardımında bulunduklarını ifade eden Kalkanlı, "Biz toplum yararına olan bir hizmet derneğiyiz. Toplumun en küçük birimine kadar ulaşmayı ve dokunmayı esas alıyoruz. Bunlar yaparken eğitimin de önemli bir etken olduğunu, toplumların dönüşümü, modernleşmesi için ne kadar önem arz ettiğini bilerek adımlar atıyoruz. Eğitim  dernek politikamızın esaslarından birisi. Derneğimiz bünyesinde çok sayıda öğrencimize burs veriyoruz. Ayrıca çeşitli okullara kırtasiye ve giyim yardımlarında bulunuyoruz. Bu anlamlı günün anısına buradan iş ınsanlarımıza, haıyrseverlere çağrıda bulunuyorum: Gelin el ele verelim daha çok öğrenciye, ihtiyaç sahiplerine ulaşalım. Dayanışma ağımızı genişletelim.Öğrencilerimiz birim yarınlarımız dolasyla yarınlarımız güçlü kılalım." diye konuştu.