• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 05 Ekim 2022 20:35

Başkan Aras, Ticaret Odası seçimine iliskin o iddiaya cevap verdi

Başkan Aras, Ticaret Odası seçimine iliskin o iddiaya cevap verdi
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu hafta sonu yapılan Bodrum Ticaret Odası seçimlerine ilişkin müdahale ettiği iddialarına yanıt verdi. Aras, "Belediye bu işlerde taraf olmaz. Burada siyaset olmaz"dedi

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu hafta sonu yapılan Bodrum Ticaret Odası seçimlerine ilişkin müdahale ettiği iddialarına yanıt verdi. Bugün yapılan meclis toplantısında konuşan Aras, iddialarla ilgili elinde kanıt olanların sunması için çağrıda bulunarak “Bu söylentilere kimse kıymet vermesin.” dedi.

voyage otel

 

Başkan Aras, "Buralarda polemikler yapılıyor. Biz belediye olarak hiçbir seçime müdahil olmuyoruz. Bu polemiklere kimse kıymet vermesin. Biz, hizmetimize bakıyoruz, işimize bakıyoruz. Hiç kimsenin odasının yönetiminde gözümüz yok. Daha sonra onlardan bize gelecek faydayı da istemiyoruz. Hani, öyle oluyor ya bu işler; ‘ben sana destek vereyim, sen bana destek ol’. Herkes görevini yapsın. Ticaret odasının görevi kendi üyelerine hizmet etmektir. Üyeleri oda yönetimini belirler ve hizmetini alır. Belediyenin görevi halkına hizmet etmektir. Esnaf Odası ve Şoförler odalarının görevi kendi üyelerine hizmet etmektir. Diğer dernekler, STK’lar ve odalar aynı şekilde. Belediye bu işlerde taraf olmaz. Burada siyaset olmaz. Burada ticaret olur, akıl mantık, sağduyu olur. O yüzden bu işlere lütfen bizi karıştırmasınlar. ‘Osman Gürün aday çıkardı, Ahmet Aras aday çıkardı’, arkadaşlar bunlara lütfen kimse kıymet vermesin.” ifadelerini kullandı. 

 

 

Polemiklere müsade edemeyecekleri belirten Aras, “Ben de gidiyorum oyumu kullanıyorum ama ‘onların seçimlerine çomak sokalım, o seçilmesin, bir dahaki dönem beni desteklesin’ gibi anlayıştan bizim çıkmamız lazım. Bodrum’da hizmet edecek belediye başkanı, parti seçilir; hizmet edecek ticaret odası başkanı seçilir. Bu polemiklerle zaman kaybetmeye gerek yok. Biz bu polemiklerin içinde değiliz."ifadelerini kullandı.