• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 06 Ocak 2022 17:48

Başkan Aras planı müjdesi verdi!

Başkan Aras planı müjdesi verdi!
 Belediye Başkanı Ahmet Aras, eni planların müjdesini verdi. Aras'ın verdiği bilgielre göre çalışmada sona gelinmiş durumda.

HABER MERKEZİ - Bodrum'da vatandaşın gözü kullağı yeni imar planlarında. İlçede son dönemlerde yapı yoğunluğu nedeniyle var olan imar planları  yetersiz kalıyor.

voyage otel

 

İlçedeki imar planlarını titizlikle yürüten Bodrum Beledidiyesi  ise çalışmalarında sona geldi. Yeni planların müjdesini ise Belediye Başkanı Ahmet Aras, verdi. 

 

Önceki gün yapılan Belediye Meclis Toplantısı'nda konuyu gündeme getiren Başkan Aras, "Özellikle Gündoğan planları uzun süre tarım görüşü için toprak kurulunda bekledi. Şu anda süreç devam ediyor. Biz de takibini yapıyoruz. Turgutreis planları ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Binliklerle ilgili çalışmaları Mayıs ayına kadar bitirip Turgutreis’in yeni planlama çerçevesinde yeniden faaliyete girebileceğini söyleyebiliriz. Zaten şu anda yürürlükteki imar planıyla oradaki faaliyetimizi sürdürüyoruz" dedi. 

 

Biztez Mallesi içinde  yapılan planların onay aşamasında olduğunu beirten Başkan  Aras,  "Bitez’deki imar planı çalışması sona geldi. En son 15 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı ziyaret ettim ve Bitez planlarını bir an önce geçirmeleri gerektiğini ifade ettim. Onlar da sadece onay aşamasında olduğunu ve kısa bir zaman sonra Bitez planlarının yürürlüğe gireceğini söylediler. Çünkü şu anda Bitez’de uygulama da yapamıyoruz" diye konuştu. 

 

Şubat ayını gösterdi 

 

Geçtiğimiz yıl mahkemece iptal edilen ve büyük soruna neden olan  Yalıkavak  mahallesinde planların son durumunu da değerlendiren Aras, “Yalıkavak planlarımız şu anda Danıştay’da, 6. Dairede. Yine 15 gün önceki ziyaretimizde Danıştay 6. Daire’yi ziyaret ettik ve kendilerine burada büyük bir mağduriyet olduğunu ve bir an önce bu planların yürürlüğe girmesi gerektiğini anlattık. Tabi ki planlarla ilgili eksiklikler varsa tamamlanacaktır ya da hatalı uygulamalar varsa. Ancak alınan yerel mahkeme kararının usulen hatalı olduğunu kendilerine anlattık. Onlar da zaten bu işin farkındalar tabi ki. Bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Sanıyorum Şubat ayı içerisinde Yalıkavak planları tekrar yürürlüğe girecek gibi duruyor" ifadelerini kullandı.