• Nevavprestij
GÜNCEL Haber Girişi : 02 Mart 2023 18:25

Başkan Aras ner konuştu! Kaçak yapılaşma mücadelemiz hızlanarak sürecek

Başkan Aras ner konuştu! Kaçak yapılaşma mücadelemiz hızlanarak sürecek
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak inşaat sahiplerinin belediyeye yönelik girişimlerine ilişkin konuştu. Kaçak yapılaşmaya yönelik mücadelelerinin süreceğini açıklayan Aras, suç duyrusunda bulunucağını açıkladı

HABER MERKEZİ -  Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kaçak inşaat sahiplerinin belediyeye yönelik girişimlerine ilişkin konuştu.

voyage otel

 

 

Kaçak yapılaşmaya yönelik, mücadelelerinin süreceğini açıklayan Aras, suç duyrusunda bulunucağını ifade ederek “Belediyeye gelip tepki göstermişler ancak tepkileri doğal değil. Çünkü plansız ve tamamen imarsız bir alanda, doğal karakteri korunacak bir alanda, mevcut bitki örtüsünü ve doğal yapıyı bozarak, tamamen izinsiz kaçak bir inşaat yapmak için başlamışlar. Sonrasında tespitler yapıldı, orası mühürlendi. Mühürlememize rağmen yine belediyeyi dikkate almadılar, kale almadılar ve devam ettiler. Bir daha mühürledik, sonrasında yıkım kararları, suç duyuruları yapıldı. Tabi dinlemedikleri için hemen yıkım yapılması ve bu kaçağın durdurulması noktasında harekete geçtik. Bunun üzerine belediyeye gelmişler, ‘Niye bizim binamızı yıkıyorsunuz?’ diye tepki göstermişler. Orada görevli arkadaşlarımıza saldırı girişimi var. Onu da ben bizzat görüntülerde tespit ettim. Belediye olarak suç duyurusunda bulunacağız. Aynı zamanda saldırıya uğrayan arkadaşlarım suç duyurusunda bulunacak. Burada hem kaçak yapı yap, hem belediyeye saldır. Bunun bir açıklaması yok. Ben vatandaşlarımızı sağduyuya davet ediyorum.” dedi. 

 



“HEM SUÇLU HEM DE GÜÇLÜ POZİSYONUNA ÇIKAMAZLAR”

 

Vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Aras, Kaçak yapı yapmanın suç olduğunu belirterek “Hem suçlu hem de güçlü pozisyonuna çıkamazlar. Böyle bir şey olamaz. O yüzden bundan sonra da mücadelemiz güçlenerek, hızlanarak sürecek. Burada niye bulunduğumuzu herkes biliyor. Burada bulunma sebebimiz çok büyük bir deprem ve birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan bir afet. Bu afetin nedenlerine indiğiniz zaman, zaten hep beraber de gördük; usulüne uygun olmayan yapılaşma, kaçak yapılaşma. Doğru beton, doğru demir kullanılmaması. Projesiz çalışmalar. Zaten, onlar kaçak yapı değil kendi tabutlarını, kendi mezarlarını inşa ediyorlar, onun farkında değiller. Biz aslında onların hayatını kurtarıyoruz. Böyle bakmak lazım.”