• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 22 Ekim 2020 15:10 Haber Girişi : 22 Ekim 2020 15:17

Başkan Aras mecliste konuştu: Bu bir muhalefet tavrı değil, itibar suikastı

Başkan Aras mecliste konuştu: Bu bir muhalefet tavrı değil, itibar suikastı
Bodrum Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısında Başkan Ahmet Aras'ın açıklamaları damga vurdu.  Aras, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in önceki gün gündeme getirdiği iddialara "Bu bir muhalefet tavrı değil, itibar suikastı" dedi.

Bodrum Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısında Başkan Ahmet Aras'ın açıklamaları damga vurdu.  Aras, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in önceki gün gündeme getirdiği iddialara ilişkin sert konuştu. Aras, "Bu bir muhalefet tavrı değil, itibar suikastı" dedi.

voyage otel

 

Bodrum Belediye Meclisinin, Ekim ayı toplantısı 2021 Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçe Taslağı, 2021 Yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesi Taslağı ve 2021 Yılı Performans Programının görüşüldüğü 2’nci oturum sabah saatlerinde Ahmet Aras’ın başkanlığında Herodot Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Hafta başında çeşitli temas ve görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'ya giden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras; CHP ve İYİ Parti Genel genel başkanları, Kültür ve Turizm Bakanı ile Tarım ve Orman Bakanları ve DSİ Genel Müdürü ile yaptığı görüşmelerin Bodrum adına çok olumlu ve verimli geçtiğini söyledi.

Meclise yaptığı bilgilendirmede, Ankara temaslarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız’ı ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Aras, şunları dile getirdi:

“Çok verimli görüşmeler yaptık. Turizm Bakanımızı ziyaret ettik, kendisine Kasım ayında ihalesi yapılacak Torba, Kızılağaç ve İçmeler altyapı projesi için teşekkür ettik. Ayrıca diğer turizm bölgeleri için de altyapı desteği talep ettik. Yine su patlakları ile ilgili kendisi ile konuştuk. Sayın bakanımız Bodrum’la ilgili hassas zaten. Şu anda Aya Nikola Kilisesi ile ilgili bir proje hazırladık. Ayrıca Bodrum kamuoyunun ve bizlerin talep ettiği her türlü yatırıma destek verme sözünü de kendisinden aldık. Özellikle yel değirmenleri ile ilgili bir çalışmamız var. Onu da kendisine anlattım, kuruldan destek beklediğimizi belirttim. Onda da yine olumluydu. 

Tarım ve Orman Bakanımızın yanına gittik. Bakanımıza bu patlakları, arızaları söyledim. Dedi ki ‘biliyorum, değişmesi lazım’. Direk kendi ifadesidir. Yağmur suyu kanalları ile ilgili konuları anlattım. Taşkınlarla ilgili sorunları kendisine ilettik ama zaten Gökçeler Deresi ihalesini Aralık ayında yapacaklar. Selle ilgili diğer risk bölgelerini de söyledik. Benden sonra hemen DSİ’yi aramış. DSİ Genel Müdürümüz bizi arayıp davet etti, sayın bakanımızın aradığını söyledi. DSİ Genel Müdürümüzle de ana isale hattında yaşanan sorunları ve dere ıslah çalışmalarını konuştuk. Sayın genel müdürümüz boruların teslim alınma sürecinde ve işletmeye alınma sürecinde burada görev yaptığı için konuyu çok iyi biliyor. Güvercinlik – Torba arasındaki patlaklardan sonra oradaki boruların çelik boruyla değiştirilme uygulamalarını da kendileri yapmışlar. Sorunu çok net bir şekilde biliyor ve ifade ediyor. MUSKİ ile görüşmeleri sürüyor. Biz de katkı sunacağımızı söyledik. İstişareye, iletişime devam edeceğiz.

İYİ Parti Genel Başkanımızı da ziyaret ettik. O da bizi çok sıcak karşıladı, sağ olsun. Güle oynaya sohbet ettik. Yine arkasından CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu da ziyaret ettik. O da selam ve saygılarını iletti. Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen’i ziyaret ettik. Onun da tecrübelerinden faydalanacağız. Arkasından Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda genel müdürlerimizle imar planlarımız, imarla bağlantılı yıkımlar ve projelerin şu anki durumlarını konuştuk. Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Büyükuzun ile biraraya geldik, plajların, kıyı kullanımlarının durumlarını değerlendirdik. Bunların tahsislerini konuştuk. Sıkı iletişimde olup bu sorunların çözümü için adım atacağız” dedi.

Toplantıda plan ve bütçe komisyonunca tahmin edilen 2021 gelir ve gider bütçesi 449 milyon 446 bin 392 TL, 2022 yılı gelir ve gider bütçesi 465 milyon 813 bin 176 TL, 2023 yılı gelir ve gider bütçesi ise 488 milyon 638 bin 021 TL olarak oybirliği ile kabul edildi. 

Toplantıda ayrıca 2021 Vergi ve Harçlar Ücret Tarifesi ile 2021 Yılı Performans Programı da oybirliği ile kabul edildi. 

 

Aras: Bu bir muhalefet tavrı değil, itibar suikastı

 

Meclis toplantısında  gündemin bitmesiyle beraber gündem dışı deeğrlendirmelere geçildi. Bu bölümde söz alan  Başkan Ahmet Aras, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen’in önceki gün gündeme getirdiği iddialara ilişkin sert konuştu. Başkan Aras, kendisine daha öncesinde gerekli bilgi ve belgeler iletilmesine rağmen Gökmen’in açıklamasının bir muhalefet tavrından öte, itibar suikasti olarak nitelendirilebileceğini ifade eti.

Başkan Aras,  “Bu bir muhalefet tavrı olarak değerlendirilecek bir şey değil. Biz orada bir enerji sarf ederken asıl erkin, gücün bu arkadaşlarımızın elinde olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz. Bu erki sorunlarla, problemlerle ilgili kullanması gerekirken, arkadaşlarıma itibar suikasti yapmak hiç kimseye düşmez. Ben de hiç kimseyi yedirmem. Bu bizden olabilir, muhalefetten olabilir. Hiç fark etmez. Biz bu türlü siyaseti bırakalım. Arkadaşımız gidip inşaatın olduğu yerden fotoğraflar çekip bana da gönderdi. Ben de dedim ki, ‘orası ruhsatlıdır, bir problem yoktur’ diye kendisine açık ve net bir şekilde ifade ettim. Tarım görüşüne kadar kendisine iletildi. Ama buna rağmen sosyal medya ve basın üzerinden meclisimizin de itibarını zedeleyecek şekilde, meclisimizin bütünü iktidar ya da muhalefet fark etmez herkesi ilgilendirir, Bodrum’un da itibarını zedeleyecek şekilde bir açıklama yaptı. Bu çok üzücü bir şey.” diye konuştu.

 

Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Osman Gökmen, düzn yaptığı basın açıklamasında Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Önder Batmaz'ın babasına ait bir araziye yetkilerini kullanarak asfalt yol yaptırdığını ve arazide "Yapı Ruhsatına Aykırı" olarak inşaat yaptırdığını iddia ederek konuyla ilgili Başkan Aras'a 3 soru yöneltmişti.