• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 14 Nisan 2021 12:50

Başkan Aras: Belinde silah olanları Bodrum’da istemiyoruz

Başkan Aras: Belinde silah olanları Bodrum’da istemiyoruz
Başakn Aras,“Bodrum hoşgörünün, mutluluğun ve saygının başkentidir. Bodrum’da işletmeci adı altında veya çalışana adı altında mafya vari, şiddet yanlısı cebinde silah belinde silah siyah arabalar, biz Bodrum’da bu şekildeki oluşma izin vermeyeceğiz” dedi

Bodrum’da geçtimiz hafta sonu  düzenlenen BOTAV Rally Bodrum adlı ulusal otomobil sporu organizasyonumuzun sonrasında oyuncusu Mustafa Üstündağ ve arkadaşlarının çıkarttığı olaylar  organizasyona gölge düşürmüştü.

voyage otel

 

Bugün konuya ilişkin Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan ve TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan’ın katılımlarıyla, Bodrum Rallisi ve sonrasında gerçekleşen talihsiz duruma ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

 

ARAS: BU TİP İNSANLARI İSTEMİYORUZ

Basın toplantısında ilk olarak söz alan   Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Başkanı Ahmet Aras, yaşanan talihsiz olay nedeniyle üzgün olduklarını belirtti. Bodrum halkını üzen insanları Bodrum’da istediklerinin altını çizen Başkan Aras,  “Biz oda başkanları  ve sivil toplum yöneticileri olarak bu Vandallığı,  bu magandalığı  bu şiddet bu kendini bilmezliği  bütün Türkiye’ye haykırmak için buradayız. 3500 Yıllık tarihi boyunca, hoşgörünün ve mutluluğun adresi olan Bodrum’a gelerek sergiledikleri çirkin davranışlarla Bodrum halkını üzen bu tip insanları biz, Bodrum’da görmek istemiyoruz. Çünkü Bodrum, medeniyetten nasibini almamış olan hoşgörüsüz, medeniyetsiz, mafya ruhlu kişilerin değil, kalpleri aşkla dolu olan insanların yaşam alanıdır. Ve bu insanların Bodrum’da düzenlediği sayısız organizasyondan biri olarak en son 27 yıl önce gerçekleştirilen Bodrum ralli yarışları, Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun alt yapı ve sağlık imkanlarını yeterli bulmaması nedeni ile İstanbul’a taşınmıştı” dedi.

 

 “ ŞİDDET KARIŞANLARI DA BODRUM’DA İSTEMİYORUZ”

Bodrum’da mafya vari oluşumlara izin vermeyeceklerini belirten Başkan Aras, “Bodrum hoşgörünün, mutluluğun ve saygının başkentidir. Burada şiddete ve kavgaya asla izin vermeyeceğim. Yerli ve yabancı kendini Bodrumlu hisseden ve Bodrum için gönül veren herkesin bilgisine sunarız. Bu kadar iyi niyetle yapılan Bodrum’un ismini Dünyaya bir kez daha duyurmak için mücadele ettiğimiz doğru organizasyon getirmeye çalıştığımız ve bunun içine emek, zaman ve para harcadığımız böyle bir ortamda hele hele salgının da yer aldığı kaotik bir dönemde böylesi bir etkinliğin bu şekilde kirletilmesine e izin vermeyeceğiz. Bodrum’da oturup da bu şiddet karışanları da Bodrum’da istemiyoruz. İster esnaf  olsun ister işletmeci olsun istemiyoruz. Kurum yetkilileri olarak bu tür insanlara ilişkin de sürecimizi başlatacağız.  Bodrum’da işletmeci adı altında veya çalışana adı altında  mafya vari, şiddet yanlısı cebinde silah belinde silah siyah arabalar, biz Bodrum’da bu şekildeki oluşumlara izin vermeyeceğiz. Bodrum kardeşliğin, dostluğun ve turizmin başkent adresidir. Burada bu türden insanlara, hareketlere ve davranışlara yer yoktur. Bodrum’u yönetenler olarak bunun için buradayız.  Bu adamlara burada iş yapma faaliyet gösterme şansı tanımayacağız” diye konuştu.

 

 

Raaliye ilişkin de bilgi veren Başkan Aras, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bodrum’un yeniden otombil sporları takviminde yer alarak, tanıtım çalışmalarımıza renk katmasını arzu eden Bodrumlular ve Bodrum için çalışan kurumlar olarak, 3 ay boyunca gece gündüz demeden gerçekleştirdiğimiz çok önemli çalışmaların sonrasında, ralli yarışlarının yeniden Bodrum’da gerçekleştirilmesini sağladık.

 81 otomobil ve 162 sporcu gibi rekor bir katılım ile gerçekleşmesi nedeniyle bizi çok mutlu eden bu yarışta, Türkiye’de ilk kez bir kadın yarış direktörünün  görevlendirilmesi ise bizi ayrıca çok mutlu etti. BOTAV RALLİ BODRUM’da Yarışma Direktörü olarak görev alan Sayın Nurdan Akal, sporcu olmasının yanı sıra; uluslararası yarış ve organizasyonlarda görev almış tecrübeli bir yönetici olarak, rallimizin uluslararası standartlara uygun olarak gerçekleşmesini ve tamamlanmasını sağladı.  Kendisine, bu çok önemli katkıları nedeniyle, Bodrum Halkı adına özellikle teşekkür ediyoruz.  Yarışın sportif yeterliliği ve güvenliği için, federasyon görevlilerinden ve gönüllülerden oluşan 148 kişilik bir ekip, yarışın her etabında çalıştı. Bu görevliler dışında, 100 kişilik Jandarma ve yüksek sayıda kolluk kuvveti ile yerel yönetim çalışanları ise etkinliğin güvenlik içinde gerçekleşmesini sağladı.

 Rallinin önzel özel etapları, Türkiye'de bir ilk olarak Youtube kanalından canlı olarak yayınlandı.  Rallinin Youtube ve sosyal medya etkileşimi, 200 bin kişiye yaklaştı.  Ralliyi sosyal medya üzerinden takip eden seyirci kitlesinin sadece Türkiye’den değil, İngiltere, ABD, Hollanda, İtalya ve Macaristan’dan olması etkinliği ve güzel Bodrumumuzu yine uluslararası platformda gündeme getirmeyi sağladı.   Rallimiz, yaklaşık olarak 60 basın mensubu ve 10 influencer tarafından takip edildi.”

 

Daha sonra söz alan Bodrum Ticaret Odası Başkanı  Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum’un bir çok hoşgörü ve sevginin merkezi olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet dönemi sonrası ünlü sanatçılar Bodrum’da barış içinde yaşadılar. Herşey çok güzel gitti, ödül töreni güzel gitti ama maalesef sonunda kendisi sanatçı diye ifade eden birisinin haksız taarruzlarına karşı karşıya geldik. Bakıyoruz inceliyoruz kaybolan ismini Bodrum markası üzerinden marka yapmaya çalışıyor. İşinizin marka değerini yükseltmek için niye Bodrum’u seçtiniz. Lütfen gidin başka yerde yaşayın. Sevginin hoşgörünün başkenti olan Bodrum’da yaşamayın” dedi.

 

“BODRUM’DA HEPİMİZ KARDEŞÇE YAŞIYORUZ”

 

IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ise, büyük mesai harcayarak tüm kurumlarla işbirliği içerisinde Bodrum için çalıştıklarına işaret ettiği konuşmasında, “Bodrum Ralli organizasyonuna da büyük heyecanla başlamıştık ancak yaşanan talihsiz olay hepimizi üzdü. Sanatçı arkadaşlarımıza topluma, çocuklarımıza, gençlerimize örnek davranışlar sergilemelerini öneriyorum. Bodrum’da hepimiz kardeşçe yaşıyoruz ve buna devam etmeliyiz.” dedi.

 

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan “Her şeyin güzel ilerlediği ve yabancı basının da takip ettiği böyle güzel bir organizasyona gölge düşmesi tabi ki bizi de üzdü ancak biz Bodrum olarak böyle kişilere izin vermeyeceğiz.” diyerek Bodrum Ralli gibi organizasyonlara ihtiyaç olduğunu yineledi.

 

Ortak basın açıklamasında Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez pandemi döneminde Bodrum Ralli gibi etkinliklerin esnafa katkı verdiğini açıklayarak, “Amacımız Bodrum’u daha iyi tanıtmakken bazı şahısların Bodrum’u lekelemeye çalışması hiç hoş olmadı. Böyle olayların takipçisi olacağız ve güzel organizasyonlarla yolumuza hızla devam edeceğiz.

 

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan da huzuru bozacak her türlü faaliyetin karşısında duracaklarını açıklayarak bu konuda dik bir duruş sergileyeceklerini belirtti.