• raşit emir süer
BODRUM ÖZEL Haber Girişi : 19 Mart 2021 21:56

Başkan Aras: Aspat sahili halka açık olacak

 Başkan Aras: Aspat sahili halka açık olacak
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  sön günlerde Aspat Koyu’na ilişkin ortaya atılan iddialara cevap verdi. Aspat koyunun halka kapatılacağı iddialarının asılsız olduğunu belirten Başkan Aras, “Sahilin halka kapatılacağı iddiası doğru değildir” dedi. 

Bodrum’un kıyılarında kaçak yapı ve turizm tesislerine ilişkin sıkı denetimler başlatan ve kaçak yapılarla mücadele eden Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras,  sön günlerde Aspat Koyu’na ilişkin ortaya atılan iddialara cevap verdi. Aspat koyunun halka kapatılacağı iddialarının asılsız olduğunu belirten Başkan Aras, “Sahilin halka kapatılacağı iddiası doğru değildir” dedi. 

voyage otel

 

Haber Merkezi -  Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’da Nisan ayında açılacak sezon öncesi Bodrum Belediyesi’nin kaçak yapılara ilişkin mücadelesi hız kazandı.  Özellikle kıyı kesimlerde bulunan tesislerde denetimlerini artıran Bodrum Belediyesi kaçak tesis ve konutlara müsaade etmiyor.  Kaçak yapılaşmaya adeta savaş aşan Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, son günlerde ortaya atılan iddialar ve gelişmelere ilişkin konuştu. İlk olarak Bodrum Akyarlar mahallesinde bulunan Aspat koyuna yapılan inşaat projesi nedeniyle sahilin halka kapatılacağı iddialarını değerlendiren  Başkan Aras, Muski’nin alt yapı çalışmaları nedeniyle yolu kapatıp tali yol açtıklarını belirterek çalışmalar çalışmalar biter bitmez yeniden yolun açılacağını ifade etti.

 

ASPAT’TA SAHİL KISMI HİÇBİR ŞEKİLDE KISITLANMIŞ DEĞİL

 

Aspat, projesinin yakından takip ettiklerini belirten Başkan Aras  “Aspat’ta büyük bir proje yapılıyor, turizm ve Gayrimenkul projesidir.  Bu proje hem dava konusu olmuştu, bir taraftan da devlet su işlerinin yaptığı dere ıslahı projesi vardı. O bölgenin bir bölümünün arkeolojik sit alanı olmasından dolayı Kültür varlıkları kurulumuzda bu işin içerisinde yer almıştı. Belediye tarafından ruhsatlandırılan bir proje ve açılan davalar sonuçlanmış durumda. Son günlerde basına yansıyan durumlar var, bunlardan bir tanesi terk alanından kıyı kenar çizgisi ile parsel arasında yer alan yeşil alanda yapılan bazı uygulamalar. Biz Belediye olarak duyar duymaz gittik ve müdahale ettik. Yeşil alanda yapı kayıt belgesi olan dışında yapılan büyük bir gölgelik vardı, o gölgeliği mühürledik. Yine yeşil alanda tuvalet ve duşa kabinler vardı. Onlarla ilgilide müdahalemizi yaptık. Özellikle Aspat gibi son günlerde çok fazla gündeme gelen Ali Hoca Burnundaki Mavi arya projesinde yaptığı bir tahribat var. Yolu kapatmalarıyla ilgili sık sık gündem oluyor. Sahil yolu kapatılacakmış, halka sahil kapatılacakmış gibi haberler yer alıyor. Bu gibi haberler doğruyu yansıtmıyor. Orada bir imar yolu var. Aspat’ta sahil kısmı hiçbir şekilde kısıtlanmış değil. Şu anda orada bir taraftan muskinin alt yapı çalışmaları var. Bir terfi merkezi inşaatı var. Özellikle o burundan geçen yolda kazı çalışmaları olduğu için biz tali bir yol yaptık. Bu aşağıdaki yolun kapatılacağı anlamına gelmiyor. Bu şu anda orda yapılan çalışma için açılan bir tali yoldur. Aspat sahiline inen orda bir yol var oda açılacak. Aspat sahili tamamen halka açık olacak. O yeşil alanda o yapılan müdahalelerde hukuka aykırıysa zaten kaldırılıyor ve kaldırılacak. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Aspat sahili halka açık olacak. Aynı şekilde Ali hoca burnunun sahil tarafı da yol kapatılmayacak ve Sahili ise halka açık bir şekilde hizmet vermeye devam edecek” dedi.

 

KAÇAK YAPILAŞMA İLE KESİNTİSİZ MÜCADELE 


Kaçak yapılaşmaya ilişkin denetimlerin sürdüğüne dikkat çeken Başkan Aras “Büyük projelerde yapı denetim firmalarıyla beraber toplantılar yapıyoruz. Projelerin sağlıklı ilerlemesi için uğraşıyoruz. Yarım adanın birçok yerinde proje var bunları sık sık denetliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte denetliyoruz. Eğer hukuksuz bir işlem varsa Mevzuata ve imara aykırı işler varsa oraları mühürlüyoruz ya da bertaraf ediyoruz. Yarım adanın her tarafından bu müdahaleler sürüyor. Bu kadar müdahaleye rağmen, yıkımlara rağmen halen daha kaçak yapılaşmalar devam ediyor. En son mazı bölgesinde 15 tane daha yeni yapılaşma tespit ettik. Bizim bu kadar mücadele etmemize rağmen bu şekilde yapılaşmalar bizi üzüyor ve şaşırtıyor. Mevzuat çok net; kaçak bir balkon yapan, kat çıkan, bir oda açan, ya da Bodrum katını açığa çıkaran yada bir bina yapan her kim olursa olsun, kesinlikle müdahale ediliyor müdahale ediliyor. Süreç mühürlendikten sonra devam ediyor. Emlak değeri hesaplanarak kaçak alan hacmi kadar büyük para cezaları uyguluyoruz” diye konuştu.