• Nevavprestij
POLİTİKA Haber Girişi : 08 Mart 2024 15:37

Başkan adayları Kadınlar Kenti Manifestosu’nu imzaladı

Başkan adayları Kadınlar Kenti Manifestosu’nu imzaladı
Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, 2024 yılı Bodrumlu Kadınlar Kent Manifestosu’nu imzalayarak kadınlarla her zaman yan yana yürüyeceğine söz verdi.

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci, çağdaş ve cumhuriyet değerleriyle öne çıkan Bodrum’da, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anma etkinliklerine katıldı, kadınlara karanfil dağıttı.

voyage otel

 

Tamer Mandalinci, 8 Mart anma etkinlikleri kapsamında, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan yerel yönetim adaylarına yönelik “2024 yılı Bodrumlu Kadınlar Kent Manifestosu”nu imza attı. Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen imza töreninde konuşan Mandalinci, geçen 5 yılda Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ile imzalanan protokolün hayata geçmesi için büyük bir hassasiyetle dayanışma örneğiyle çalıştıklarını, kadınların her alanda destekleyici adımlar attıklarını belirtti. Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi olarak 2020 yılında Avrupa Yerel Yönetim Kadın-Erkek Eşitlik Protokolü’nü imzalamanın kendisine nasip olduğunu ifade eden Mandalinci, “O gün başkan vekiliydim. Bugün ise CHP Bodrum Belediye Başkan adayı olarak manifestoya imza atmaktan onur ve gurur duyuyorum. Geçmişten aldığımız doğru örneklerle, kadınlarla beraber çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Eşitlik sağlanmadığı bir kentte ne huzurdan ne güvenden ne de başarıdan söz edilebilir. Kadınlara toplumda her zaman hak ettiği değer verilmeli. Bu manifestoyu imzalarken kadınlarla her zaman yan yana yürüyeceğime söz veriyorum” dedi. 

 

Mandalinci daha sonra, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı Kadın Kolu’nun 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği basın açıklamasına katıldı.

 

Burada konuşan Başkan adayı Tamer Mandalinci, “Sizler bizim önceliğimiz, hassasiyetimiz ve kırmızı çizgimizsiniz. Belediye Meclisinde görevde bulunduğum sürede, Ahmet Aras başkanımızla birlikte kadınlarımızın eşit temsiliyet hakkı, eşit söz hakkı konusunda önemli adımlar attık. Göreve gelirsek sizlerle kurmuş olduğunuz bu birlikteliği, bütünlüğü daha da artan bir enerjiyle daha da artan güzel hizmet politikalarıyla sürdüreceğiz. Sizlerle beraber omuz omuza, kadınların refahı ve toplumun refahı için durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Belediye İş Sendikası’nın kadın belediye çalışanlarına yönelik etkinliğine de katılan Mandalinci, Geçen 5 yıllık dönemde kadınların eşit temsiliyet ve söz hakkına ilişkin önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, göreve geldiği taktirde, alınan her kararda kadınların güveni, mutluluğu ve refahını gözeteceğini söyledi.

 

Etkinliklere, CHP Muğla Milletvekili Süreyya Öneş Derici, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın, CHP Kadın Kolu Başkanı Umut Anıl Özdoğan da katıldı.

 

CHP Bodrum Belediye Başkan adayı Tamer Mandalinci katıldığı programlarda kadınlara karanfil dağıttı.