• Nevavprestij
BODRUM ÖZEL Düzenleme Tarihi : 08 Aralık 2020 21:54 Haber Girişi : 08 Aralık 2020 21:56

Basınç Odası Yeniden Hizmete Girdi

Basınç Odası Yeniden Hizmete Girdi
Bodrum Devlet Hastanesi’ne yapılan yeni görevlendirme sonrası, uzun zamandır hizmet dışı olan basınç odası yeniden hizmete girdi.

2004 yılında kurulmasına rağmen uzman hekim ve personel eksikliği nedeniyle faaliyeti sık sık uzun süreli kesintilere uğrayan basınç odası, yapılan hekim ataması ile yeniden hasta kabulüne başladı. Basınç odası, görevli hekimin Bodrum’dan tayinin çıkmasından dolayı yaklaşık bir buçuk senedir hizmet veremiyordu. 

voyage otel

Sualtı Hekimi ve Hiperbarik Tıp Uzmanı, Uzman Doktor Mehmet Ali Kaplan’ın Gaziantep’ten Bodrum’a görevlendirilmesiyle basınç odası yeniden hasta kabulüne başladı. 


 
Bodrum gibi sualtı dalışlarının çok yapıldığı bölgelerde yaşanan vurgun olayları başta olmak üzere soba zehirlenmeleri, iyileşmeyen yaralar, doku yaralanmaları, ani görme ve işitme kaybı gibi pek çok rahatsızlığın tedavisinde kullanılan çok önemli bir cihaz olan basınç odasının tekrar faaliye girmesi Bodrum için çok önemli bir kazanım olacak.

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Ak Parti İlçe Başkanı Osman Gökmen ise "Tüm Muğla’ya hatta yakınlarındaki İllere dahi hizmet veren Bodrum Devlet Hastanesi bünyesindeki basınç odamız, Sualtı Hekimi ve Hiperbarik Tıp Uzmanı, Uzman Doktor Mehmet Ali Kaplan’ın Devlet Hastanemizde görevlendirilmesiyle, hasta kabulüne başlanmıştır. Tüm Muğlamız ve Bodrumumuza hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.