• raşit emir süer
GÜNCEL Haber Girişi : 25 Temmuz 2022 11:14

Basın emekçileri, düzenlenen gecede buluştu

Basın emekçileri, düzenlenen gecede buluştu
24 Temmuz Basın Özgürlüğü için Mücadele Günü, Basında Sansürün Kaldırılmasının 114. yılı dolayısıyla Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın ev sahipliğinde düzenlenen gecede, yerel ve ulusal medyanın emekçileri bir araya geldi.

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen, Yahşi Mahallesi'ndeki bir işletmede gerçekleştirilen etkinliğe yoğun bir katılım oldu. Düzenlenen geceye Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut, Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, Bodrum’da görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri, gazetecilik sektöründe çalışanlar ve yerel medya kuruluşu sahipleri katıldı.

voyage otel

 

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan gerçekleştirdiği konuşmasında, haziran ayında TBMM gündemine gelen ve ekim ayında yeniden görüşülmek üzere ertelenen kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen yasal düzenlemenin basının geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade ederek “Kanun değişikliğinin gerekçesi olan dezenformasyonun dünyanın ortak, önemli ve acil çözüm bekleyen sorunlarından biri olduğunu görmekteyiz. Dezenformasyon sadece iktidarın ya da muhalefetin değil tüm ülkenin sorunudur. Bu soruna yasal düzenlemeyle çözüm aranmasını destekliyoruz. Ancak bu düzenleme basın özgürlüğünü engelleyici yönde olmamalıdır. Kanuna ilişkin karar verici konumundaki tüm taraflara basının sansürlenerek değil özgürleşerek topluma ve demokrasiye katkı sağlayabileceğini hatırlatmak istiyorum.  Bu organizasyon için Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut ise böyle toplantı ve birlikteliklerin önemine değindiği konuşmasında şunları söyledi:

“Basında Sansürün Kaldırılışı yıl dönümlerini çok da içini dolduramadığımız hasebiyle Basın, Özgürlük ve Dayanışma günü olarak görülmesinin daha anlamlı olacağı düşüncesini her mecrada dile getirmeye çalışıyoruz. Bu tür organizasyonların, paydaş belediyelerimizin, beraber dirsek çürüttüğümüz, kamu yararına birlikte çalıştığımız belediyelerimizin bu organizasyonlarında böylesine müstesna birliktelikleri sağlamak, bütün meslektaşlarımızı aynı duygular içerisinde bir araya toplamak ve dayanışma örneği sergilemek adına çok anlamlı buluyorum.”

 

“Değişim ve dönüşüm yerelden başlar”

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yıllardır insanların haber alma özgürlüğü için canla başla çalışan basın mensuplarına teşekkür ederek başladığı konuşmasında değişimin ve dönüşümün yerelden başladığının altını çizerek yerel demokrasinin ve yerel basının önemini vurguladı. Başkan Aras sözlerine şöyle devam etti: 

 

“Bizler, eğer yerelde demokrasiyi, insan haklarını, basın özgürlüğünü içselleştirebilirsek bunun genel siyasete de yansıyacağını düşünüyorum. Bodrum’da sizlerin özgürce çalışıp yaşayabilmeniz için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. İletişim konusunda zaman zaman sıkıntılar yaşayabiliyoruz ama bilin ki bu konudaki niyetimiz tamamen sizlerin eleştirilerini, sizlerin tavsiyelerini ve sizlerin fikirlerini dikkate aldığımız yönündedir. Yerel basının ayakta durması lazım, insanların ayakta durması lazım ama yerel basın ayakta duracak diye belediyenin verdiği destekten dolayı belediye hakkında yazıp çizmemek de söz konusu değil. Bu konuda ‘Aman bakın biz size destek veriyoruz siz de bizi eleştiriyorsunuz’ noktasında değiliz kesinlikle. Basın Özgürlüğü ve Mücadele Günü’nüz tekrar kutlu olsun. Özgürlük yerelde veya genelde hâkim olacak diye ümit ediyorum ve buna yürekten inanıyorum. Katıldığınız için çok teşekkür ederim.’’

 

Gecede gerçekleştirilen konuşmalarda basın mensupları, basın özgürlüğüne vurgu yaparak ülkedeki yerel ve ulusal basının durumunu değerlendirdi. Keyifli bir gece geçirdiklerinin altını çizen misafirler, böyle bir gecede bir arada olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek Başkan Aras ve ekibine teşekkür etti.