• Nevavprestij
EGE Haber Girişi : 05 Eylül 2023 21:41

Baş “ Akbelen’de akıldışı bir durum ile karşı karşıyayız”

Baş “ Akbelen’de akıldışı bir durum ile karşı karşıyayız”
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Muğla’nın Milas ilçesinde İkizköylülerin ve çevrecilerin nöbet tuttuğu AKbelen kampını ziyaret etti, direnişçilere destek sözü verdi.

 

voyage otel

 

 

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Muğla’nın Milas ilçesinde İkizköylülerin ve çevrecilerin nöbet tuttuğu AKbelen kampını ziyaret etti, direnişçilere destek sözü verdi. Akbelen kampının girişinde İkizköylülerin Sözcüsü Nejla Işık, çevreciler ve köylüler tarafından karşılanan Baş, kamp alanında köylülerel ve Akbelen ormanlarında yaşananlarla ilgili bilgi aldı.

 

Erkan Baş daha sonra  Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimlerine karşı nöbet tutan bölge halkını da ziyaret etti. Baş, gözlem yapmak adına İkizköylüler’den temsilci köylüler ile birlikte maden ocağı açılmak için kesilen orman sahasına gitti.

 

 

 

AKIL DIŞI BİR DURUM İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

 

 

Erkan Baş yaptığı açıklamada maden sahasını gezdiğini ve incelediğini belirterek “Ben buranın orman halini hiç görmedim bilmiyorum, ama içeri girince tüyleriniz diken diken oluyor, ne söyleyeceğinizi bilemiyorsunuz. Akıl dışı bir durum ile karşı karşıyayız bütün gezi boyunca saniye saniye bunu hissettim.Yürekten bir şey söyliyim, şurayı gören herhangi bir canlının yüreğinin sızlamaması mümkün değil.Buraya gelmeyenlere sesim ulaşacaksa bütün isteğim ne olur ne olur, burayı gelin bir kere görün.Burayı gören herkes ne kadar büyük bir ihanetle , bu kadar büyük tarif edemiyorum dilimin ucuna küfür dahil her şey geliyor.Öyle bir noktadayım. Burayı görün bir kere ya. Buradaki direnişçilerin önünde kimse saygı ile eğilmeden ayrılamaz. Sonuna kadar bu direniş ve mücadeleyi sürdüreceğiz. Bu inan ve kararlılık mutlaka kazanacak” dedi.

 

TİP Genel Başkanı Erkan Baş bugün partisinin Marmaris ve Datça ilçe binası açılışlarına katılacak.