• Nevavprestij
TEKNOLOJİ Haber Girişi : 31 Ocak 2024 12:09

Bankacılıkta sadece dijital olmak yetmiyor

Bankacılıkta sadece dijital olmak yetmiyor
Çağımızda, tüm platformları ve hizmetleri tek bir merkezde toplayabilip, zaman kaybından kullanıcılarını kurtaran şirketler ayakta kalabilecek.

Günümüzde bankacılık geleneksel tanımından çoktan uzaklaşmışken kullanıcılar bankacılığın bürokrasi ve prosedür içeren birçok aşamasından kopmak istiyorlar. Gençler, bankalardan yaşamlarına uygun, kişiselleştirilmiş hizmetler sunmalarını bekliyor.

voyage otel

 

Dijitalleşmenin sadece erişimi kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda kişiselleştirilmiş hizmetler ve tavsiyeler sunma imkânı da sağlaması çağımızın gerekliliği olmalı. tüm kartlarını tek kartta birleştirebiliyor ve kaydettikleri kartları arasında para transferi yapabiliyor, hatta tüm ATM'lerde istediği hesabından ücretsiz para çekebiliyor, artık IBAN ezberlemek zorunda kalmadan kullanıcılar rehberlerindeki kişilere kolayca para gönderebilmeli. Özetle, kullanıcılar için her şey akıllı ve kolay olmalı. bu sebeple tüm özellikler birbiriyle ilintilenmelidir. Artık başka bir banka uygulaması veya kartı kullanmadan ödeme, para gönderme/çekme hepsini tek yerde sunulmalı.


 
Sadece dijital olarak çağı yakalamak mümkün değil gibi. araştırmaların da gösterdiği gibi sadece mobil olmakla çağ yakalanmıyor. Dijitalde ya da mobilde her türlü bankacılık işleminin gerçekleştirilmesinin yanında EFT, havale saatleri ve ücretleri, kart aidatları, müşteri temsilcisine ulaşma sorunları, asistan hizmetlerinin yetersizliği, tüketici nezdinde bankacılık kategorisinin çağı yakalamakta zorlandığının bir kanıtı.

 

Araştırmalara göre, kullanıcıların yüzde 70'i bankaların kendilerine kişiselleştirilmiş hizmetler sunmasını, bütçe yönetimi, tasarruf fırsatları gibi kritik konularda danışmanlık vermesini istiyor. Kullanıcıların üçte birinden fazlası (yüzde 36) banka hesaplarını günlük olarak kontrol ettiklerini ve bankacılık deneyimlerinin daha kişisel olmasını beklediklerini   belirtirken, yalnızca yüzde 26'sı bankalarının dijital araçlarından aldıkları kişiselleştirmiş hizmet düzeyinden memnun olduklarını ifade ediyor

 

Y ve Z Kuşağından kitleleri kazanmak için sadece dijital olmak ve bilgileri dijital dünyaya aktarmak bir kurum için yeterli olmuyor. Müşteriyi merkeze koymak ve en yüksek kalitede tasarımla güvenilir, kişiselleştirilmiş, kolay ve hızlı bir kullanıcı deneyimi sağlamak için mevcut çabaların artırılması gerekiyor.