• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 11 Mart 2023 11:48

Bakanlıktan Sinpaş'a 'olumlu' CED raporu!!

Bakanlıktan Sinpaş'a 'olumlu' CED raporu!!
Marmaris İçmeler’deki Sinpaş Kızılbük inşaatı için gerekli ÇED Raporu’na; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olumlu kararı verdi.

Daha önce mahkeme kararıyla ÇED raporu gerekçe gösterilerek durdurulan Marmaris İçmeler’deki Sinpaş Kızılbük inşaatı için gerekli ÇED Raporu’na; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olumlu kararı verdi.

voyage otel

 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde bugün (10 Mart 2023) yayınlanan kararda:” MUĞLA ili MARMARIS, ilcesi Kızılkum Mevkii-1598 nolu parsel ve 2518 nolu parsel sınırları içerisinde, KIZILBÜK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. tarafından yapılması planlanan MARMARİS KIZILBÜK RESORT OTEL VE DEVREMÜLK (206 ODALI OTEL VE 1323 ADET DEVREMÜLK (KONUT) projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' Kararı verilmiş olup; MUĞLA Valiliği(Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir.

 

Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanununa istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi.  AjansCANKA