• Nevavprestij
ÇEVRE -YAŞAM Haber Girişi : 11 Haziran 2024 14:49

Bakanlıktan Dereköy GES projesine ilişkin flaş açıklama!

Bakanlıktan Dereköy GES projesine ilişkin flaş açıklama!
NOVUS Grup Yatırım Enerji Üretim A.Ş., Dereköy Mahallesi, yapmak istediği GES santraline ilişkin bakanlık açıklama yaptı. Açıklamada, ÇED Sürecinin tamamlandığı ve proje sürecine ilişkin yenı açıklama yapılacağı belirtildi.

NOVUS Grup Yatırım Enerji Üretim A.Ş., Dereköy Mahallesi, 296 Ada, 16 Nolu Parsel üzerinde 10 megavatlık güneş enerji santrali ve enerji depolama tesisine ilişkin somut gelişmeler yaşanıyor.ÇED süreci devam eden ve yöre halkının karşı çıktığı proje için Çevre Şehircilik ve Bakanlığı, internet sitesinden açıklama yaptı.

voyage otel

 

 

 

Sürecin devam ettiği bilgisine yer verilen açıklamada, “Proje ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu (İDK) tarafından incelenerek son şekli verilmiş olup, söz konusu rapor halkın görüş ve önerilerini almak üzere ÇED Yönetmeliği'nin 14. Maddesi (1) no'lu bendi kapsamında Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde on (10) takvim günü görüşe açılmıştır. Bakanlığa/Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne iletilen görüşler projeyle ilgili karar alma sürecinde dikkate alınacaktır. Görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na veya Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine müracaat edilebilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” ifadelerine yer verildi. 

 


Proje yerel seçimler öncesinde gündeme gelmiş CHP'liler ve Ak Parti'den Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, projenin yerinin uygun olmadığı yönünde açıklamalar yapmışlardı.